EU inspektori za platforme, uz pomoć Ine, po prvi puta održali trening u Hrvatskoj

  • Trening je organizirala Europska komisija u suradnji s Agencijom za ugljikovodike te Ininim kompanijama INAgip i Crosco
  • Praktični dio treninga održan je na bušaćoj platformi Labin te proizvodnoj platformi Ivana A/K
  • Svrha tečaja je poboljšati znanje sudionika koji su došli iz nadzornih tijela zemalja članica EU zaduženih za nadgledanje rada odobalnih instalacija u proizvodnji nafte i plina

Zagreb, 10. studenog 2017. – U organizaciji Europske komisije i njenog savjetodavnog znanstvenog tijela pod nazivom Joint Research Centre te uz pomoć Agencije za ugljikovodike i Ininih kompanija INAgip i Crosco u Hrvatskoj je po prvi puta, od 7. do 9. studenog, održan trening inspektora za platforme pod nazivom „Inspekcija odobalnih instalacija – teorijski i praktični pristup“.

Dvodnevna teorijska predavanja vodećih europskih inspektora za nadgledanje rada odobalnih instalacija za proizvodnju nafte i plina održana su u Zagrebu, a sudionici su treći dan praktični dio treninga odradili na Ininim platformama – bušaćoj platformi Labin usidrenoj u Puli, kojom upravlja servisna kompanija Crosco te proizvodnoj platformi Ivana A/K u sjevernom Jadranu, kojom upravlja operativna kompanija INAgip.

Svrha treninga je unaprijediti znanje sudionika koji dolaze iz redova nadzornih tijela zemalja članica EU. Naime, Europska unija Direktivom 2013/30/EU od zemalja članica zahtjeva imenovanje neovisnih tijela za nadzor odobalnih instalacija s ciljem provođenja uspješnog nadzora operatera i vlasnika te usklađivanja njihovog rada sa sigurnosnim i ekološkim zahtjevima koje propisuje Europska unija. Uključivanje Ine i njezinih tvrtki u organizaciju ovog treninga, pri čemu je ostvarena odlična suradnja s Agencijom za ugljikovodike, svojevrsno je priznanje kompaniji na dosadašnjim postignućima vezanima za sigurnost i zaštitu okoliša na platformama kojima upravlja u sjevernom Jadranu.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 494 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR            
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument