Imenovani novi članovi Uprave Ine

Zagreb, 31. ožujka 2020. – Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj su imenovani novi članovi Uprave kompanije na prijedlog Vlade Republike Hrvatske. Novi su članovi Uprave Ine Barbara Dorić, Darko Markotić i Niko Dalić, a imenovani su s danom 1. travnja 2020. na razdoblje od pet godina. Osim novoimenovanih članova u Upravi su Ine predsjednik Uprave Sándor Fasimon te Ákos Székely i Zsolt Pethő

Barbara Dorić dolazi s mjesta direktorice tvrtke LNG Hrvatska te ima više od 12 godina iskustva u vođenju projekata i upravljanju kompanijama iz energetskog sektora. Darko Markotić je od srpnja prošle godine na poziciji savjetnika predsjednika Uprave Ine, a prije toga obnašao je dužnost operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini. Niko Dalić član je Uprave Ine od veljače 2011., ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u području istraživanja i proizvodnje te je poznat stručnjak u ovom biznisu.

Nadzorni odbor poželio je mnogo uspjeha u radu novoimenovanim članovima Uprave te je zahvalio Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru na njihovu radu i doprinosu poslovanju kompanije. Kao imenovani predstavnici Vlade Republike Hrvatske bili su članovi Uprave Ine od veljače 2011. te su pridonijeli mnogim projektima kompanije koji su u proteklom razdoblju osigurali njezinu financijsku stabilnost te osigurali temelje za budući razvoj.

Mandati predsjednika Uprave Ine Sándora Fasimona te članova Uprave Ákosa Székelya i Zsolta Pethőa traju do 30. lipnja 2021. godine.

 

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr