Imenovani novi članovi Uprave Ine

Zagreb, 10. veljače – cirkularnim glasovanjem Nadzornog odbora Ine imenovana su tri nova člana Uprave Društva. Novi članovi Uprave su Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer, sva trojica imenovana na mandat od 11. veljače 2011. do 1. travnja 2015.

Na istoj sjednici, Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić opozvani su sa dužnosti članova Uprave s datumom 10. veljače 2011. te im za navedene pozicije nisu isplaćene otpremnine.

Ujedno, mandat g. Lajosa Alacsa i g. Atille Holode na funkciji članova Uprave je produžen do 1. travnja 2015.

„Drago mi je što će od sada u Upravi biti odlični energetski stručnjaci s obje strane. Jasno je da su svi novoimenovani članovi Uprave vrsni stručnjaci u naftnom i plinskom biznisu u zemlji i inozemstvu. Osim toga, svi oni dolaze iz same kompanije te su dobro upoznati s njezinim načinom funkcioniranja. Siguran sam da će njihovo imenovanje u Upravu doprinijeti našem cilju da Inu učinimo regionalnim liderom.“ – izjavio je ovom prilikom g. Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Sukladnokorporativnom upravljanju, Uprava Ine je kolektivno tijelo odgovorno za cjelokupno poslovanje kompanije, dok su izvršni direktori odgovorni za poslovanje pojedinog poslovnog segmenta odnosno funkcije te vode svakodnevne aktivnosti i poslovanje Društva.

Niko Dalić (51) dolazi na novu poziciju s funkcije člana Uprave u Edini, zajedničkoj kompaniji Ine i talijanske kompanije Edison. Ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u području istraživanja i proizvodnje, te je poznati stručnjak u ovom biznisu. Radni vijek započeo je u Ini prije 25 godina kao geolog, nakon završenog Prirodoslovno – matematičkog fakulteta, na kojem je kasnije i magistrirao. Kroz karijeru je sudjelovao u brojnim Ininim istraživačko-proizvodnim projektima u zemlji i inozemstvu te postepeno preuzimao važnije rukovoditeljske pozicije, među kojima su i pozicija direktora Sektora istraživanja u Ini te pomoćnika izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju.

Ivan Krešić (37) je na čelu Rafinerije nafte Rijeka od 2006. godine, a kroz proteklih 15 godina iskustvo je stjecao na različitim pozicijama vezanim uz rafinerijske procese. Formalno obrazovanje stekao je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, dok je magistrirao u New Yorku na Rochesterovom Institutu tehnologije. Pohađao je dodatne obrazovne programe poput Bledske Poslovne škole te Londonske škole za menadžment. Karijeru je započeo u INA Mazivima u Rijeci kao procesni inženjer.

Davor Mayer (41) dolazi s pozicije direktora  Sektora kartičnog poslovanja u Ini. Radni vijek započeo je u Ini, a nastavio je na različitim vodećim pozicijama u nekoliko naftnih kompanija, poput ExxonMobila, OMV-a i Tifona te tako stekao iskustvo u međunarodnom naftnom biznisu. Diplomirao je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije.Priloženi dokument