INA certificirala još dvije lokacije certifikatom „Prijatelj bicikliranja zaposlenika“

Zagreb, 16. srpnja 2019. – Certificiranjem još dvije poslovne lokacije, u Vukovarskoj i Lovinčićevoj ulici, INA je potvrdila svoj status društveno odgovorne kompanije usmjerene na povećanje prijatelja bicikliranja, zdravlje zaposlenika i održivost i time obilježila 16. srpnja Svjetski dan biciklista.

Prošle godine, INA se certifikacijom upravne zgrade kompanije, u Aveniji Većeslava Holjevca, pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija prijatelja bicikliranja koja se provodila  u okviru projekta Europske unije Bike2Work – biciklom na posao.

Udruga Sindikat biciklista ističe kako nastavak prilagodbe poslovnih lokacija INA Grupe i daljnje poticanje zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva predstavlja smjer u kojem bi trebale krenuti sve kompanije: „Ovo je primjer izravnog i aktivnog djelovanja na području održive urbane mobilnosti, smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje i pretvaranje gradova u zelene i ugodne za život. Veselimo se nastavku suradnje.“ izjavio je Goran Lampelj, voditelj certifikacije ispred Sindikata biciklista.

Direktorica Ljudskih resursa Ine Vladimira Senčar Perkov rekla je: „Veliki broj naših zaposlenika redovito vozi bicikl i dolazi na posao  biciklom,stoga nam je drago što im i na ovaj način, certificiranjem još dvije naše lokacije, izlazimo u susret i podržavamo u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja. Ukoliko tvrtka želi potaknuti zaposlenike na bicikliranje, nužno je osigurati potrebne uvjete, a nama je izuzetno drago da smo u višegodišnjoj suradnji s Udrugom napravili značajne pomake u tom smislu.“

INA kontinuirano razvija svijest svojih zaposlenika o temama iz područja zdravog života i održivosti te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama u zajednici te podržava Biciklistički klub Rode iz Siska i Hrvatski biciklistički savez.
Segment putovanja zaposlenika na posao kompanija je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za dobivanje dodatna dva certifikata.

Na fotografiji su: Goran Lampelj (Sindikat biciklista) i Bojan Zega, direktor Upravljanja objektima (INA)

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

O Sindikatu biciklista
Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čista, sigurna, ugodna i zelena mjesta, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje i javni prijevoz kao poželjne oblike prijevoza koji u sinergiji daju još bolje rezultate mobilnosti.

SINDIKAT BICIKLISTA
Ribnjak 3, Zagreb
Tel: 091 583 67 10| @: info@sindikatbiciklista.hrPriloženi dokument