INA donirala 200.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Rijeka

Zagreb, 8. studeni 2018. – INA i ovaj mjesec nastavlja s uspješnim projektom donacija hrvatskim bolnicama. Posljednji u nizu je Klinički bolnički centar Rijeka u čijoj nabavci sustava za transport vitalno ugrožene novorođenčadi je sudjelovala i INA s donacijom u vrijednosti od 200.000 kuna. Najnovija donacija nastavak je dugogodišnje suradnje s bolnicom u Rijeci, a uz riječki KBC, INA će samo u ovoj godini opremiti osam bolnica. U posljednjih 10 godina, INA je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5,6 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon izjavio je: „Područja u kojima INA posluje za nas imaju poseban značaj te se trudimo sudjelovati u brojnim projektima od važnosti za lokalne zajednice i na taj način dodatno unaprijediti kvalitetu života. Uz nabavu modularnog sustava za transport kritično bolesne novorođenčadi, do sada smo riječki KBC pomogli opremiti i s inkubatorom, klimatizacijskim uređajima i C-luk uređajem. Ulaganje u zdravstveni sustav, posebno kad se radi o najmlađima, je ulaganje u budućnost, a INA će nastaviti pomagati zajednici i tako što će biti uspješan gospodarski subjekt.“

Prof. dr. Sandro Dessardo, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka izjavio je: „INA kontinuirano prati naše aktivnosti i prepoznaje potrebe dječje bolnice, na čemu im iskreno zahvaljujemo. Vrijednim donacijama pomažu naše napore da najmlađim pacijentima pružimo najbolju moguću skrb.“

Zavod za intenzivno liječenje novorođenčadi i djece Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, zbrinjava kritično bolesnu i životno ugroženu novorođenčad iz triju županija. Transport vitalno ugroženog novorođenčeta predstavlja situaciju s visokom razinom rizika u kojoj je od presudne važnosti postojanje adekvatnog sustava za podršku vitalnim funkcijama. S obzirom na mobilnost, nova oprema se uklapa u ukupni infrastrukturni koncept nove bolnice za majku i dijete koja se početkom 2019. godine počinje graditi na Sušaku.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument