INA donirala 2,5 milijuna kuna za izgradnju novog Društvenog doma u Gunji

  • Zahvaljujući podršci Ine, u Gunji svečano otvoren novi Društveni dom
  • Umjetnički radovi renomiranih hrvatskih umjetnika nastali u sklopu projekta „Moje sunce za Gunju“ bit će trajno izloženi u Društvenom domu
  • INA uručila poklone prvašićima s područja Općine Gunja

Gunja, 14. listopada 2016.– Svoja vrata stanovnicima Gunje danas je otvorio novoizgrađeni Društveni dom čiju je izgradnju INA podržala donacijom od 2,5 milijuna kuna. Svečanost otvorenja Društvenog doma okupila je brojne predstavnike državne, regionalne i lokalne vlasti, stanovnike Gunje i okolnih  mjesta, kao i menadžment Ine.
Okupljenima se ovom prilikom obratio i g. Ivan Krešić, član Uprave Ine, koji je istaknuo kako ova donacija predstavlja nastavak Inine podrške područjima istočne Slavonije koja su u proljeće 2014. bila zahvaćena velikim poplavama koje su uzrokovale značajne materijale štete s čijim se posljedicama stanovnici Gunje i okolnih područja i danas bore. „Općina Gunja i njezini stanovnici pokazali su svoju snagu i duh u najtežim trenucima i uvjeren sam kako će u ovom razdoblju nove izgradnje svoju lokalnu zajednicu učiniti još boljom i snažnijom, a Društveni dom ovdje predstavlja simbol novog početka i zajedništva ove Općine. Nadamo se stoga kako će on postati živo i veselo mjesto okupljanja i druženja za sve stanovnike Općine Gunja te da će vam pružiti mjesto na kojem možete raditi na novim projektima i idejama za unapređenje i razvoj Gunje“, rekao je g. Krešić.
Prostore novog Društvenog doma trajno će krasiti i umjetnička djela izložena u sklopu projekta „Moje sunce za Gunju“ koji je INA osmislila 2014. povodom pedesete obljetnice Ine pri čemu je 10 renomiranih hrvatskih umjetnika kreiralo djela posebno za Gunju.

Posjet Gunji INA je iskoristila i za uveseljavanje prvašića s područja Općine Gunja koji tek započinju svoje školske dane. Tom prilikom uručene su im popularne tenisice Startas koje izrađuje vukovarska tvornica Borovo.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 439 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument