INA donirala 55 računala Općoj bolnici Nova Gradiška

Zagreb, 24. rujna 2019. – Danas je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima, člana INA Grupe, uručio 55 računala u vrijednosti od gotovo 60 tisuća kuna ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška, Josipu Kolodzieju. Nastavak je to projekta donacije računala neprofitnim ustanovama koje imaju potrebu za novijom i ispravnom opremom. Službeno uručenje svojim je dolaskom uveličao i Danijel Marušić, župan Brodsko posavske županije. Kompanija je samo ove godine donirala više od 200 računala, a u planu ih je još 50-ak.

„Kao društveno odgovorna kompanija, redovito obnavljamo svoju opremu, a onu koja je ispravna doniramo bolnicama, školama, dječjim vrtićima, udrugama i sportskim klubovima kojima je ona potrebna. Na ovaj način nastojimo podići informatičku pismenost i olakšati ustanovama provođenje svakodnevnih aktivnosti“,izjavio je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima.

„Ova donacija je pokazatelj sinergijskog djelovanja gospodarskog i zdravstvenog segmenta društva koje se brine o stvaranju povoljnih uvjeta rada zaposlenika, što uvelike pridonosi podizanju kvalitete zdravstvene zaštite našim pacijentima. Informatizacija zdravstvenog sustava, na dnevnoj razini, zahtjeva od nas praćenje i implementaciju najnovijih postignuća u području informatike, a Inina donacija nam omogućuje da u realnom vremenu možemo odgovoriti na izazove koje pred nas stavljaju nove tehnologije koje su sastavni dio našeg svakodnevnog rada u pružanju zdravstvene zaštite“,izjavio je Josip Kolodziej, ravnatelj bolnice.

Računala su do sad donirana ukupno devet osnovnih i srednjih škola, dvjema udrugama, dječjem vrtiću, trima sportskim klubovima, bolnici te muzeju. Do kraja godine planirana je donacija od još pedesetak računala, što će na kraju premašiti broj dosadašnjih godišnjih donacija računala. Samo u 2018. godini kroz informatičku opremu INA je donirala više od 140 tisuća kuna.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument