INA generalni sponzor izložbe „Joan Miró – remek-djela iz Fundacije Maeght“

  • Povodom proslave 50. obljetnice kompanije, INA u Hrvatsku dovodi djela najpoznatijeg katalonskog umjetnika
  • Svečano otvorenje izložbe održat će se 30. rujna, a svi ljubitelji umjetnosti imat će priliku uživati u bogatom slikarskom i kiparskom opusu Joan Miróa od 2. listopada do 15. veljače 2015.

Zagreb, 17. rujna 2014.- Danas je u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena nadolazeća izložba „Joan Miró- remek-djela iz Fundacije Maeght“, a koja će uz podršku Ine kao generalnog sponzora za sve ljubitelje umjetnosti biti otvorena od 2. listopada do 15. veljače 2015. Uz predstavnika Ine, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Zagreba, g. Ivica Lovrić te direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, gđa. Martina Bienenfeld.

Obraćajući se prisutnima, g. Tomislav Thür, Inin izvršni direktor za korporativne poslove, rekao je „Veliko nam je zadovoljstvo biti partnerom jednom od najznačajnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj, tim više što se događa u godini kada INA slavi svoju 50. obljetnicu. Kao vodeća kompanija u Hrvatskoj s velikim utjecajem na gospodarstvo i društvo, svjesni smo važnosti ulaganja u kulturu koja čini temelj društvenog nasljeđa. Stoga već desetljećima rado podržavamo brojne kulturne ustanove i pojedince koji su na različite načine obogatili kulturnu ponudu naše zemlje. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim vodstvu i svim djelatnicima Umjetničkog paviljona koji su svojim angažmanom i posvećenošću ostvarili uspješnu suradnju s jednom od vodećih umjetničkih fundacija na svijetu i što su Inu pritom prepoznali kao partnera na kojeg se mogu osloniti. Uvjeren sam kako će publika biti oduševljena, kako djelima, tako i konceptom izložbe“.

Ravnateljica Umjetničkog paviljona, gđa. Jasminka Poklečki Stošić, zahvalila je Ini na pruženoj podršci te dodala  kako će izložba po prvi put hrvatskoj publici predstaviti Miróa kao slikara i kipara, odnosno umjetnika koji se rado izražavao i kroz litografije, keramike i tapiserije. Podsjetila je kako cjelokupna izložba dolazi iz Fundacije Maeght, jedne od najpoznatijih umjetničkih fundacija na svijetu od koje gotove sve izložbe moderne umjetnosti posuđuju djela.

U sklopu izložbe posjetitelji Umjetničkog paviljona  imat će priliku uživati u 40 slika, skulptura, litografija i tapiserija Joan Miróa, slavnog katalonskog umjetnika koji je bio jedan od najvećih umjetnika 20. stoljeća. I iako su neka djela Miróa u obliku grafičkih listova bila izlagana u Hrvatskoj početkom 70-ih i krajem 80-ih godina prošloga stoljeća, ova izložba donosi hrvatskoj publici „pravog“ Miróa predstavljajući njegove originalne slike, skulpture, litografije, keramika i tapiserije.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 449 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument