INA generalni sponzor izložbe „Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght“

  • Izložba „Strast stvaranja“ obuhvaća djela 25 autora – najvažnijih predstavnika različitih umjetničkih pravaca 20. stoljeća
  • 64 umjetnička djela Braquea, Chagalla, Caldera, Miróa, Balthusa, Jenkinsa i drugih bit će izložena od 5. listopada 2017. do 14. siječnja 2018.

Zagreb, 25. rujna 2017. – U zagrebačkom Umjetničkom paviljonu danas je najavljena izložba Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght. Izložbu, koja će biti otvorena od 5. listopada 2017. do 14. siječnja 2018., predstavila je ravnateljica Umjetničkog paviljona, gospođa Jasminka Poklečki Stošić, a okupljenim su se novinarima i drugim gostima obratili i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić te gospodin Tomislav Thür, operativni direktor Korporativnih poslova Ine, generalnog sponzora izložbe.

Izložbu čini 25 autora – predstavnici kubizma, ekspresionizma, apstraktne umjetnosti i fantastične umjetnosti, odnosno predstavnici različitih umjetničkih pravaca modernizma 20. stoljeća, rekla je ravnateljica Umjetničkog paviljona, gđa. Jasminka Poklečki Stošić te je dodala: „Posebnost ove izložbe svakako su djela slavnog francuskog slikara i kipara Georgesa Braquea, jednog od ključnih protagonista umjetnosti 20. stoljeća. Izložba uključuje čak 21 njegovo djelo – slike, skulpture, reljefe i crteže. Također, zasigurno će veliku pažnju publike zaokupiti i djela sjajnih američkih umjetnika koja će, baš kao i ona Georgesa Braquea, po prvi puta biti predstavljena u Hrvatskoj i ovome dijelu Europe. Riječ je o djelima Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellsworth Kellya i Paula Jenkinsa“

Zadovoljstvo višegodišnjom suradnjom s Umjetničkim paviljonom izrazio je g. Tomislav Thür, operativni direktor Korporativnih poslova Ine, generalnog sponzora izložbe: „Umjetnički paviljon je ustanova koja sustavno radi na tome da Zagreb bude i ostane ucrtan u kartu svjetskih kulturnih prijestolnica. Dovoljno je spomenuti velike međunarodne izložbe koje su posljednjih godina gostovale u ovom prostoru –  Miró, Rodin, Giacometti…Sada je pred nama još jedna jedinstvena izložba koju zajednički dovodimo u Zagreb i Hrvatsku. INA rado i često podržava kulturna događanja i na taj se način svrstava u red velikih društveno odgovornih kompanija koje oplemenjivanje života lokalnih zajednica u kojima djeluju, ugrađuju u svoje poslovne strategije. Na taj način doprinosimo razvoju naprednog i uspješnog društva.“

Riječ je o projektu čiji je cilj publici predstaviti najbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u gradiću Saint-Paul-de-Vence, u blizini Nice (Francuska).

Izložba će u Umjetničkom paviljonu biti postavljena tri i pol mjeseca, točnije do 14. siječnja 2018., a za vrijeme njezina trajanja, bit će otvorena za posjetitelje prema uobičajenom radnom vremenu – od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati te petkom od 11 do 21 sat.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument