INA, Gibonni i Oliver za SOS Dječje selo Hrvatska

  • Ininom donacijom u iznosu od 150 tisuća osigurat će se godišnji rad dvaju defektologa u SOS Dječjim selima Lekenik i Ladimirevci
  • Donacija od 50 tisuća kuna prikupljena od prodaje albuma „Familija“ Gibonnija i Olivera namijenjena je obnovi krova SOS Društvenog centra ‘Hermann Gmeiner’

Lekenik, 23. studenog 2016. – INA i Gibonni, kojima se pridružio i Oliver Dragojević, kao veliki prijatelji i partneri SOS Dječjeg sela Hrvatska, uspješno su spojili glazbu, djecu i dobra djela. Predsjednik Uprave Ine g. Zoltán Áldott uručio je donacijski ček od 150 tisuća kuna nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić, dok su se Gibonni i Oliver pridružili donacijom od 50 tisuća kuna koja je prikupljena humanitarnom prodajom albuma „Familija“ na Ininim maloprodajnim mjestima.

„Naše partnerstvo s tvrtkom INA iz godine u godinu sve je jače. I ovoga puta naši prijatelji, i jedni od najvećih donatora, odlučili su uljepšati blagdane djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik i pokriti godišnje troškove defektologa te pomoći donacijom za obnovu krova SOS Društvenog centra. Veliko hvala i pjevačkim zvijezdama, ljudima velikog srca, Gibonniju i Oliveru koji su priredili mali koncert za pamćenje i razveselili djecu, SOS mame i sve djelatnike u SOS Dječjem selu Lekenik“, rekla je nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska, gospođa Višnja Tuškan-Krupić.

Drago mi je da je akcija uspjela, da su se ljudi odazvali. Naravno, lijepo je znati da postoji empatija kod ljudi, ali veseli me i da je rezultat konkretan i da su prikupljena financijska sredstva za konkretan projekt, obnovu krova SOS Društvenog centra ‘Hermann Gmeiner’. Hvala svima koji su dali svoj doprinos“, rekao je Gibonni.

„INA od 2009. godine kontinuirano pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska te nas raduje što ćemo ovom donacijom djeci osigurati adekvatnu stručnu podršku kroz rad dvaju defektologa. Čast nam je što su nam se ovaj put pridružili naši renomirani pjevači i dobrotvori – Gibonni i Oliver, te nas veseli što su i naši kupci prepoznali vrijednost humanitarne prodaje njihovog albuma. Bez sumnje ćemo u ovakvim inicijativama sudjelovati i ubuduće“, izjavio je g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

U znak zahvalnosti djeca SOS Dječjeg sela Lekenik izvela su prigodni program koji su sama pripremila, a Gibonni i Oliver razveselili su ih kratkim koncertom koji će svima ostati u lijepoj uspomeni. Na ovaj način u predblagdansko vrijeme još jednom je obilježeno dugogodišnje partnerstvo između Ine i SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

O SOS Dječjem selu Hrvatska
Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf International, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladih. U sklopu SOS Dječjih sela, Lekenik i Ladimirevci te SOS Zajednica mladih u Zagrebu, Velikoj Gorici i Osijeku skrbi o 240-ero djece bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi. Misija Udruge je pomoći da svako dijete pripada obitelji i odrasta u ljubavi, poštovanju i sigurnosti i time stvara obitelj za nezbrinutu djecu. Pomaže im oblikovati vlastitu budućnost i pritom sudjeluju u razvoju njihovih zajednica. U tome im uvelike pomažu donatori i vjerni partneri, s kojima su, tijekom godina uspješne suradnje stvorili odnos pun povjerenja. SOS Dječje selo Hrvatska je odan partner koji djeluje, ispunjava obećanja, vjeruje i na njih uvijek možete računati.

PR
Neža Šiptar, koordinatorica za odnose s javnošću
e-mail: neza.siptar@sos-dsh.hr
M: +385 98 291 944Priloženi dokument