INA i Eni potpisali Memorandum o razumijevanju

Zagreb, 26. lipnja 2018. – Danas su hrvatska naftna kompanija INA i talijanska energetska kompanija Eni potpisale Memorandum o razumijevanju. Ovim bilateralnim sporazumom o suradnji obje kompanije iskazale su spremnost zajednički raditi na procjeni prilika za realizaciju dvosmjernog plinovoda između Italije i Hrvatske.

Cilj inicijative je iskoristiti postojeću infrastrukturu, koja se sada koristi u proizvodnji plina na sjevernom Jadranu, za potrebe transporta plina između dviju zemalja. Povezivanje Hrvatske i Italije dvosmjernim plinovodom može povećati stupanj integracije, sigurnost opskrbe, konkurentnost i održivost hrvatskog, ali i talijanskog tržišta.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument