INA i HEP potpisali ugovor o opskrbi električnom energijom

Zagreb, 22. prosinca 2014.– INA Grupa i HEP Opskrba d.o.o. sklopile su ugovor o opskrbi električnom energijom za 2015. godinu vrijedan 78 milijuna kuna, nakon provedenog postupka slobodnog nadmetanja. Na poziv za slobodno nadmetanje pristiglo je ukupno pet ponuda, od kojih je ona HEP Opskrbe bila najpovoljnija.

„Otvaranje tržišta električnom energijom omogućilo je Ini da kroz otvoreni natječaj odabere dobavljača električne energije što je dovelo do podizanja konkurentnosti s  kvalitativnog i cjenovnog aspekta. Zadovoljstvo mi je istaknuti kako je ovo još jedan u nizu ugovora koji su u skladu s našom dugoročnom strategijom optimizacije troškova i postizanja boljih uvjeta. Ponuda koju je dao HEP bila je osim toga i najfleksibilnija u dijelu odstupanja u prosječnoj potrošnji. Stoga smo zadovoljni postignutim uvjetima te vjerujemo da smo još jednom potvrdili partnerski odnos s HEP-om s kojim surađujemo već godinama.“ – naglasio je Tvrtko Perković, Inin izvršni direktor poslovne funkcije Korporativni centar.

„Čvrsto držimo poziciju vodećeg opskrbljivača gospodarskih subjekata s velikom potrošnjom električne energije, koji su ujedno i najosjetljiviji po pitanju sigurnosti opskrbe i cijene. Ovo je još jedan dokaz da je HEP Opskrba ozbiljan i siguran partner s konkurentnim cijenama i jedini ponuditelj energetske usluge planiranja potrošnje na našem tržištu.“ – rekla je prigodom potpisivanja ugovora mr. sc. Tina Jakaša, dipl. ing., direktorica HEP Opskrbe.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument