INA Klub volontera i „Zeleni pojas“ pomažu Popovači

  • Inini volonteri uređivali terapijski vrt zajedno s pacijentima NPB Popovača
  • U protekloj godini INA Klub volontera uložio je 2072 sata u 19 volonterskih akcija

Zagreb, 14. travnja 2015.-  U svojoj zadnjoj volonterskoj akciji u nizu, INA Klub volontera danas je podržao Udrugu za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih bolesnika pri Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača pri uređenju terapijskog vrta koji će, između ostalog, služiti i kao inovativna metoda učenja socijalnih vještina kod bolesnika s psihičkim bolestima i poteškoćama.

Akcija je provedena u sklopu projekta „Zeleni pojas“ koji je INA pokrenula prošle godine s ciljem  širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, a uz Inine volontere svoj rad i trud uložili su i pacijenti NPB Popovača, kao i stručno osoblje Udruge. U terapijskom vrtu tako su danas postavljenje svježe obojane žardinjere, koševi za otpad i klupe za sjedenje te posadilo cvijeće.

Projekt „Zeleni pojas“ bavi se pitanjima ekologije i održivog razvoja, a fokusiran je na sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja te drugih aktivnosti u području održivog razvoja. Program je namijenjen nevladinim organizacijama te javnim edukativnim ustanovama (škole, vrtići, fakulteti) u Hrvatskoj.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.
PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument