INA nagradila najbolje mentore

  • 280 prijava pristiglo na natječaj NajMentor/ica 2015.
  • Najboljim mentoricama iz područja matematike, kemije i fizike uručene nagrade
  • Najinspirativnija nominacija osvojila posebnu nagradu

Zagreb, 14. prosinca 2015. – INA je u petak održala svečanu dodjelu nagrada u sklopu projekta NajMentor/ica 2015. koji organizira već petu godinu zaredom. NajMentoricom za područje matematike proglašena je profesorica Ivana Milanović iz III. gimnazije, Split, za područje fizike priznanje NajMentor dobio je profesor Martin Lukanović iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Ploče, dok je NajMentoricom iz kemije proglašena profesorica Jelena Sturnela iz Gimnazije Jurja Barakovića, Zadar. 

„Projekt NajMentor smo pokrenuli prije pet godina prvenstveno s ciljem širenja svijesti o važnosti mentorskog rada te pozitivnog utjecaja koji profesori mogu imati na svoje učenike, potičući ih u konačnici i na odabir njihovog životnog zanimanja. Drago nam je stoga što je odaziv studenata jako dobar i što se svake godine angažiraju kroz nominiranje svojih profesora te im na taj način odaju priznanje za motivaciju i pozitivan utjecaj koji su na njih imali za vrijeme srednjoškolskog školovanja“ izjavila je ovom prilikom Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Profesore su za priznanje putem Inine web stranice nominirali njihovi bivši učenici te su se njihove nominacije zbrajale u svakom od tri navedena područja. Najboljem mentoru u pojedinoj kategoriji dodijeljena je plaketa i novčana nagrada u iznosu od 5 tisuća kuna. Također, za najinspirativniju nominaciju tabletom je nagrađen student Matko Zelić s Geodetskog fakulteta u Zagrebu, za nominaciju profesorice fizike Anite Zoričić iz Medicinske škole Šibenik.

O projektu NajMentor/ica
Natječaj NajMentor/ica omogućuje studentima da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanje, usadili ljubav prema prirodnim znanostima te utjecali na njihov daljnji odabir profesionalnog usmjerenja. Mentore je moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a pozvani da se uključe u natječaj putem nominacija svojih profesora su studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geo znanosti.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 438 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument