INA nastavlja s pripremnim aktivnostima za Projekt obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka

  • INA potpisala ugovor s renomiranom međunarodnom konzultantskom tvrtkom Neste Jacobs za suradnju na projektu obrade teških ostataka
  • Neste Jacobs će Ininom timu pružati podršku u pitanjima razvoja i vođenja projekta te nabavnim procesima

Zagreb, 7. srpnja 2015.- S ciljem osiguranja vrhunske stručne podrške vlastitom timu u upravljanju projektom obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, INA je potpisala ugovor s renomiranom međunarodnom konzultantskom tvrtkom Neste Jacobs, koja je specijalizirana za upravljanje velikim industrijskim i tehnološkim projektima. Neste Jacobs će Ininom timu pružati podršku u pitanjima razvoja i vođenja projekta te nabavnim procesima vezanima za tehnologiju postrojenja.

Komentirajući ovu suradnju, Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing, g. Bengt Oldsberg, izjavio je „Suradnja s tvrtkom Neste Jacobs predstavlja još jedan korak naprijed u Ininim pripremnim aktivnostima za izgradnju postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka. Formirali smo i poseban organizacijski tim koji se bavi ovim ulaganjem, već imamo niz pokrenutih nabavnih procesa, a započele su i pripreme na lokaciji gdje bi trebalo biti izgrađeno postrojenje”.
Postrojenje za obradu teških ostataka predstavlja planirani cilj daljnjeg razvoja riječke rafinerije kako bi se osiguralo povećanje udjela proizvodnje visokokvalitetnih (bijelih) proizvoda uz istovremenu obustavu proizvodnje i uporabe teškog loživog ulja s visokim udjelom sumpora što bi Rafineriji donijelo potrebnu konkurentnost i održivost poslovanja. Ulaganje je procijenjeno na 400 milijuna dolara.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument