INA nastavlja tradicionalno sponzoriranje Picokijade

  • INA je zlatni sponzor ovogodišnje Picokijade koja će se održati od 27. do 29. lipnja u Đurđevcu

Đurđevac, 6. lipnja – INA – Industrija nafte, d.d. podržava 46. Picokijadu, najstariju turističku manifestaciju u kontinentalnoj Hrvatskoj

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnje Picokijade, najznačajnije, najstarije i najposjećenije turističke manifestacije u kontinentalnoj Hrvatskoj. Konferenciji su prisustvovali predstavnici grada, županije, turističke zajednice, organizacijskog odbora i sponzori manifestacije.

Vladimir Tišljar, Inin direktor proizvodne regije sjeverna Hrvatska, istaknuo je dugogodišnju, već tradicionalnu, suradnju Ine i organizatora Picokijade te izjavio: „Ovo je jedna od najvećih i najstarijih turističkih manifestacija, čiji je cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine kontinentalne Hrvatske. Pomagati zajednicu u kojoj djelujemo jedan je od temeljnih postulata društveno odgovornog poslovanja Ine. Dugogodišnje pokroviteljstvo Picokijade djelić je tog mozaika.“

S obzirom da se Inine poslovne aktivnosti već godinama odvijaju na đurđevačkom području stvorila se čvrsta veza s lokalnom zajednicom, a INA kao društveno odgovorna kompanije ulaže sredstva u sponzoriranje mnogih projekata koji doprinose razvoju te zajednice i očuvanju kulturne baštine.

Jedan od najznačajnijih takvih projekata je Picokijada koja obuhvaća mnoga kulturna, sportska i gastronomska događanja i broji više od 30.000 posjetitelja. Ime je dobila po poznatoj legendi o picokima, maštovitim Đurđevčanima koji su zavarali tursku vojsku i onemogućili im zauzimanje grada.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument