INA otvorila prijave za Junior Freshhh – online natjecanje za srednjoškolce

  • Prijave su otvorene do 24. studenog 2017. na www.juniorfreshhh.ina.hr 
  • Inino natjecanje za srednjoškolce održava se četvrtu godinu zaredom
  • Live finale u Zagrebu okupit će u siječnju 2018. pet najbolje plasiranih timova

Zagreb, 31. listopada 2017.– INA je otvorila prijave za online natjecanje Junior Freshhh koje će četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske. Tročlani timovi borit će se za pobjedu, a na tom putu će ih čekati zanimljivi i zahtjevni zadaci iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.  

Natjecanje će se održati u dva kruga – u prvom krugu tročlani timovi će se natjecati u virtualnom svijetu: sudjelovat će u online kvizu i rješavati zadatke iz područja prirodnih znanosti te u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti. Drugi krug će okupiti pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo. Za timove koji osvoje prva tri mjesta, predviđene su vrijedne nagrade, a nagrađena će biti i škola iz koje stigne najveći broj prijava.

Komentirajući otvorenje prijava, gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa, izjavila je „Na prošlogodišnjem natjecanju Junior Freshhh zabilježena su čak 483 registrirana tima, odnosno 1449 učenika koji su se prijavili na natjecanje, a to nam je dodatni poticaj da kao kompanija nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se i dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti.“

Specijalist za strateški razvoj u Ini g. Mihael Matošević nadopunio je koncept natjecanja na način da se srednjoškolcima kroz zadatke još više približi naftna industrija. „Učenici su još prošle godine imali priliku detaljnije upoznati cjelokupan proces od istraživanja i proizvodnje nafte i plina pa do prerade i prodaje krajnjim korisnicima. Veliki broj učenika propitkuje važnost matematike, fizike i kemije u formalnom obrazovanju, pa smo osmislili zadatke koji će biti u uskoj povezanosti s pojedinim segmentima u naftnoj industriji, kako bi učenici dobili što realniju sliku o važnosti takvih znanja u gospodarstvu. Mislim da se ovakvim programom, na zanimljiv i edukativan način, uspješno potiče interes kod učenika za područje prirodnih znanosti, ali i razvijaju vještine poput timskog rada, dijeljenja znanja i prezentiranja.“

Prijave su otvorene do 24. studenog, a moguće su putem web stranice www.juniorfreshhh.ina.hr. Osim na spomenutoj web stranici, detalji o natjecanju dostupni su i na Facebook stranici Junior Freshhh Croatia.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument