INA pobijedila na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj za 2017.

Zagreb, 29. studenog 2017. – INA je osvojila je Green Frog Award 2017, nagradu koju Deloitte Hrvatska već treću godinu zaredom dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju. Ovu nagradu INA je osvojila i 2015. godine, a naši napori prepoznati su i na regionalnoj razini: 2015. i 2016. INA je osvojila posebno priznanje Deloittea, tzv. Distinction na regionalnoj razini za izvještavanje o održivosti.

Nagradu u ime Ine preuzela je gđa Angelika Brnada, direktorica održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, koja je tom prilikom istaknula kako je svoje prvo Izvješće o zaštiti okoliša INA izdala prije punih 20 godina: “Uvidjeli smo da takav pristup stvara nove poslovne prilike te da je transparentnost jedini pravi način predstavljanja kompanije prema internim i vanjskim dionicima. Tijekom ovih 20 godina pokazali smo kako smo svjesni svoje odgovornosti kao jedne od najvećih hrvatskih kompanija i nastojimo ostvariti što bolje odnose u zajednici u kojoj djelujemo, kao i u komunikaciji s našim dionicima. Raduje nas što je to prepoznala i stručna zajednica kroz Green Frog nagradu.”

Inino Izvješće o održivosti donosi podatke o gospodarskim, ekološkim i društvenim rezultatima kompanije i dio je Integriranog godišnjeg izvješća INA Grupe. Pri izvještavanju nastojimo primijeniti metodološke inovacije, pružiti cjelovitu sliku postignuća i ciljeva u različitim segmentima poslovanja, uvid u rizike s kojima se suočavamo te način na koji ih rješavamo. U godišnjem izvješću za 2017. godinu naglasak će biti stavljen na povezivanje šest Ključnih područja održivog razvoja u Ini (okoliš, zdravlje i sigurnost, zajednice, klimatske promjene, ljudski kapital te etika i upravljanje) sa 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a kroz prikaz najboljih praksi unutar INA Grupe.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 494 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument