INA pokreće program „Zeleni pojas“

  • Putem natječaja odabrat će se i podržati projekti iz područja održivog razvoja  
  • Pozvani da se uključe su nevladine organizacije i edukativne ustanove
  • Imate ideju? Pridružite nam se!

Zagreb, 25. srpanj 2014.- S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA danas pokreće program „Zeleni pojas“ u sklopu kojeg putem natječaja na suradnju poziva nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Program podrazumijeva sufinanciranje projekata poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja, edukacija o ekologiji te drugih aktivnosti u području održivog razvoja.

Poticanjem građana na veći angažman u aktivnostima očuvanja okoliša jača se i kolektivna društvena svijest o važnosti održivog razvoja u našim lokalnim zajednicama, ali i globalno te je stoga ovaj projekt uistinu dobrodošao kao podrška naporima u očuvanju okoliša. Uloga Ine ovdje će biti vidljiva kroz učinkovitu i sustavnu podršku, kako financijsku, tako i kroz sudjelovanje Ininog Kluba volontera u aktivnostima koje će se provoditi u sklopu ovog projekta.

Sve nevladine udruge, škole, vrtići i fakulteti u Hrvatskoj  svoje ideje i projekte imaju priliku podnijeti na natječaj koji je otvoren do 31. kolovoza 2014. Prijavljeni projekti trebali bi osigurati mogućnost uključivanja lokalne zajednice u implementaciju, dok bi projekt trebao biti realiziran u roku od 6 mjeseci nakon odobrenja sredstava. Kandidati koji se prijavljuju za program moraju, financijski ili materijalno, pridonijeti 20% od ukupnog budžeta namijenjenog za projekt. Odluku o odabiru projekata donijet će stručno Povjerenstvo za provođenje Natječaja, a koje se sastoji od osoba koje djeluju u domeni održivog razvoja, prostornog planiranja, predstavnika stručnih fakulteta te predstavnika Ininog Sektora održivog razvoja, u roku od 30 do 45 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument