INA ponovo dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

INA-Industrija nafte, d.d. je uspješno završila proces recertifikacije i u 2012. zadržala Certifikat poslodavac partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Kao jedna od vodećih nacionalnih kompanija, INA neprestano ulaže u razvoj svojih ljudskih potencijala, a današnje priznanje pokazuje kako su procesi upravljanja ljudskim resursima u Ini u skladu s najvišim modernim standardima te praksama koje dokazano i smisleno unapređuju poslovne rezultate i kvalitetu rada. Ove godine povećan je broj bodova na 4 od 5 ocjenjivanih područja (Strategija; Regrutiranje i selekcija; Rad, motivacija i nagrađivanje; Usavršavanje i razvoj), a dva područja su ocjenjena s maksimalnim brojem bodova – Strategija i Regrutiranje i selekcija.

Certifikat je Zdravki Demeter Bubalo, direktorici Sektora upravljanja ljudskim resursima Ine, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat Poslodavac PartnerPrimarna svrha projekta Certifikat Poslodavac Partner je prepoznavanje i isticanje organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima, a dodjeljuje se kompanijama koje, bez obzira na veličinu i eksponiranost u javnosti, zadovoljavaju standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima. Proces certificiranja sastoji se od bodovanja kvalitete sljedećih područja i procesa: strategija, regrutiranje i selekcija, rad, motivacija i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenicima. INA je, zadovoljivši kriterije Certifikata, zaslužila nositi naziv Poslodavca Partnera te se, na taj način, pridružila kompanijama koje dijele najbolje prakse u upravljanju ljudskim resursima.

„Veliki trud koji u Ini ulažemo u usvajanje i razvijanje novih pristupa upravljanja ljudskim resursima, vodi nas našem cilju da postanemo poslodavac prvog izbora u Hrvatskoj, ali i u regiji. Iskorak u procesu zapošljavanja koji smo učinili provođenjem Growww programa pridonio je jačanju percepcije Ine kao poželjnog poslodavca, što dokazuje i činjenica da se gotovo 4000 kandidata prijavilo na ovogodišnji Growww natječaj. Ponosni smo što su naša nastojanja prepoznata i u sklopu projekta Poslodavac Partner, a današnje priznanje služi nam i kao dodatna motivacija u daljnjem razvijanju naših standarda upravljanja ljudskim resursima u skladu s najboljim svjetskim HR praksama,“ izjavila je Zdravka Demeter Bubalo.Priloženi dokument