INA postala strateški partner Međunarodnog udruženja zračnog prometa IATA

Zagreb, 3. lipnja 2019. – INA se od ove godine kao strateški partner pridružila Međunarodnom udruženju zračnog prometa IATA – International Air Transport Association. IATA više od 70 godina regulira međunarodne standarde zračne djelatnosti za više od 17.000 subjekata iz cijelog svijeta, a  partnerstvo u udruženju prilika je za unaprjeđenje poslovanja kompanije uz stručnu podršku.

IATA organizira Aviation Fuel Forum dva puta godišnje te na njemu okuplja sudionike zračnog prometa iz cijelog svijeta na jednom mjestu. Forum je jedinstvena platforma koja omogućuje predstavnicima zrakoplovnih tvrtki, dobavljačima goriva i strateškim partnerima IATA-e povezanost, raspravu o prioritetima industrije i dogovor o aktivnostima za povećanje učinkovitosti i produktivnosti po jasno definiranim međunarodnim pravilima.

Na ovogodišnjem Europskom Fuel Forumu održanom u Ateni od 20. do 23. svibnja prvi put su sudjelovali i predstavnici Ine te održali sastanke s aviokompanijama uz predstavljanje povezanosti avio poslovanja na razini MOL Grupe.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument