INA potpisala jedro podrške Fiumanki

  • INA zlatni sponzor Fiumanke
  • Fiumanka nastavlja s europskom medijskom regatom
  • Po prvi put održava se sajam Plavo-zeleni Expo Fiumanka

Rijeka, 8. lipnja 2015.-  U Rijeci je danas održano svečano potpisivanje jedra podrške Fiumanki u sklopu kojeg su okupljeni sponzori i pokrovitelji te gosti poželjeli još jednu uspješnu plovidbu ovoj tradicionalnoj regati.
Obraćajući se prisutnima u ime Ine, zlatnog sponzora ovogodišnje Fiumanke, Ivan Krešić, član Uprave Ine, izjavio je: „INA je prepoznala značaj Fiumanke još u njezinim začecima i drago nam je vidjeti kako se kroz sve godine svog održavanja uvijek nanovo potvrđivala kvalitetom organizacije. Zahvalio bih u ime Ine organizatorima na još jednom odlično odrađenom poslu. Uvjereni smo kako će i ova Fiumanka svim natjecateljima donijeti nezaboravno iskustvo, uključujući i našem INA timu“.
Uz sponzore, jedro podrške također su potpisali pokrovitelji  Fiumanke – Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke. Pri tome su istaknuli značaj Fiumanke i pohvalili njezina nastojanja u turističkoj i sportskoj promociji  Rijeke i Kvarnera.
Fiumanku će ove godine po prvi put snimati i Nautical Channel, nezaobilazan program svih ljubitelja jedrenja što će zasigurno pridonijeti povećanju međunarodne popularnosti Fiumanke, dok će se i ove godine, po treći put zaredom, održati Europska medijska regata na kojoj će osim nacionalnih medijskih kuća sudjelovati televizijske ekipe iz Austrije, Slovenije, Slovačke i Mađarske.
Također, 12. i 13. lipnja će se u sklopu Fiumanke po prvi put održati Plavo-zeleni Expo Fiumanka sajam u sklopu kojeg će biti predstavljene inicijative i projekti koji podupiru ciljeve Strategije Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR) – plavi rast, povezivanje regije, kvaliteta okoliša i održivi turizam. Osim toga, građanima će svoje projekte i proizvode predstaviti petnaestak izlagača među kojima će, uz Inu, biti i Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Jadrolinija, E-mocija, Auto kuća Lenac,  Aci, Armare, Zagrebački velesajam, itd.
O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument