INA primila europski certifikat „Prijatelj bicikliranja zaposlenika“

Zagreb, 14. lipnja 2018. – Certifikacijom upravne zgrade kompanije, smještene na Aveniji Većeslava Holjevca 10 u Zagrebu, INA se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija usmjerenoj na povećanje broja zaposlenika koji biciklom putuju na posao, a koji je nastao u okviru projekta Europske unije Bike2Work – biciklom na posao. Koordinator certifikacije za Hrvatsku je Udruga Sindikat biciklista koja u ime Europske biciklističke federacije provodi standardizirani program certificiranja pod nazivom cycle-friendly organizacija.

Udruga Sindikat biciklista ističe kako poticanjem zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva INA služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja. „U današnje vrijeme je smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti. Primjer certificiranja Ine, nakon Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu – prve certificirane ustanove, tvrtke Ericsson NT i agencije 404, pokazuje pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području.“ izjavio je Jean-Michel Henry Cindro-Pyronnet, dopredsjednik udruge Sindikat biciklista.

INA kontinuirano razvija svijest svojih zaposlenika o temama iz područja zdravog života i održivosti te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama u zajednici. INA je sponzor nextbike sustava javnih bicikala u Vukovaru, Biciklističkog kluba Rode iz Siska i ovogodišnjeg biciklističkog maratona “Uvati vitar“ na Braču. Uz to, INA će biti glavni sponzor Prvenstva Hrvatske u cestovnom biciklizmu koje će se u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza održati od 23. do 24. lipnja u Vinkovcima.

Segment putovanja zaposlenika na posao kompanija je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za dobivanje navedenog certifikata.

Prilikom uručenja certifikata, direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa Ine Vladimira Senčar Perkov je izjavila: „Ovom današnjom inicijativom pridružujemo se društveno odgovornim kompanijama kojima je cilj pozitivan utjecaj na zdravlje radnika. Naime, kao odgovoran korporativni građanin podržavamo naše zaposlenike u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja. Općenito je poznato da je vožnja biciklom na posao rastući trend u svijetu, a naša kompanija se trudi pratiti sve pozitivne trendove.“

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

O Sindikatu biciklista
Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaramo i radimo na transformaciji gradova u čista, sigurna, ugodna i zelena mjesta, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje i javni prijevoz kao poželjne oblike prijevoza koji u sinergiji daju još bolje rezultate mobilnosti.

SINDIKAT BICIKLISTA
Ribnjak 3, Zagreb
Tel: 01 88 95110| @: info@sindikatbiciklista.hrPriloženi dokument