INA provodi veliku akciju pošumljavanja

  • Kao društveno odgovorna kompanija, INA provodi akciju pošumljavanja opožarenih dijelova s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite protiv požara i očuvanju okoliša 
  • Akcija se provodi u suradnji s Hrvatskim šumama i dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita, a opožareno područje kod Zvjezdanog sela Mosor kod Žrnovnice bit će pošumljeno s 750 sadnica čempresa, crnog i primorskog bora 

Split, 23. listopada 2018. – Danas je u Zvjezdanom selu Mosor započela velika akcija pošumljavanja u koju INA provodi u suradnji s Hrvatskim šumama i dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita u Zvjezdanom selu Mosor blizu Žrnovnice. Akcija će trajati oko tjedan dana, a opožareno područje bit će pošumljeno s 750 sadnica čempresa, crnog i primorskog bora. Uz Hrvatske šume,DVD Žrnovnica, DVD Slatine, DVD Split i INA Klub volontera, u akciji sudjeluju i mladi pripadnici DVD-ova Šibensko-kninske županije kojima je INA početkom godine donacijom pomogla u plaćanju troškova prijevoza do vatrogasne škole koju su upisali kako bi se mogli profesionalno baviti vatrogastvom. Ovom prigodom, dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita INA je uručila donaciju od sveukupno 10.000 kuna. 

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Splita i zapovjednik DVD Žrnovnica G. Milan Barbarić tom je prilikom je izjavio: „Zahvaljujemo Ini na hvalevrijednoj akciji koju je pokrenula u okolici našeg mjesta i grada te kojom će se na ovaj način oplemeniti požarom uništena vegetacija. Također, zahvaljujemo na potpori ukazanoj Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koju ćemo iskoristiti u okviru svojih redovnih aktivnosti.” 

Upravitelj šumarije Split g. Ante Taraš također je zahvalio Ini što zajedno s njima brine o očuvanju okoliša: „Šume na kršu ugrožene su uslijed šumskih požara, najčešće uzrokovanih ljudskom nepažnjom, i zahtijevaju ulaganje golemih sredstava u prevenciju i zaštitu. Bez šume nema ni čistog zraka ni čiste vode, a osobito nam je važna na kršu radi zaštite tla od erozija i bujica. Pozdravljamo Ininu inicijativu jer smatramo kako društveno odgovorne kompanije na taj način pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma.“

„U Ini aktivno provodimo mjere zaštite od požara, ali također donacijama i raznim akcijama sudjelujemo i u unapređenju stanja zaštite od požara i vatrogastva u cjelini. Ovu akciju pošumljavanja provodimo u želji da pomognemo našim hrabrim vatrogascima, a  drago mi je napomenuti kako se i javnost uključila u ovu akciju na društvenim mrežama putem Inine aplikacije u kojoj su  od kolovoza imali priliku svojim klikom virtualno posaditi jednu sadnicu. Hvala svima koji su se odazvali, siguran sam da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti boljoj i zelenijoj Hrvatskoj te da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako dobru suradnju“, zaključio je g. Ivica Serdarević, direktor maloprodajne Regije Split u Ini.

Emanuel Kasalo, jedan od mladih pripadnika DVD-ova Šibensko-kninske županije koji također sudjeluju u akciji pošumljavanja, uručio je zahvalnicu Ini te istaknuo: „Želim zahvaliti Ini u svoje ime, ali i u ime ostatka vatrogasne ekipe, što nam je donirala potrebna sredstva kako bismo mogli pohađati vatrogasnu školu i napredovati u svom obrazovanju. Sada smo već svi skoro diplomirali i možemo započeti svoju željenu karijeru“.

Zadnje dvije sezone požara rezultirale su rekordnim brojem požara i suša u Hrvatskoj pa je stoga nužno pomoći u rješavanju tog problema i sudjelovati u osposobljavanju države za obranu od požara.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 496 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument