INA uručila donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb

  • Inin izvršni direktor PF Korporativnih poslova g. Tomislav Thür uručio je dr. med. Zoranu Bahtjareviću, sanacijskom upravitelju Klinike za dječje bolesti Zagreb, donacijski ček za nabavku hematološkog analizatora koji je prijeko potreban Zavodu za onkologiju i hematologiju
  • Osmjeh na lice malih pacijenata navukli su i prikladni darovi koje je INA osigurala u suradnji sa Zvečevom

Zagreb, 16. prosinca 2015. – Inina donacija u iznosu od 150 tisuća kuna omogućit će Klinici za dječje bolesti Zagreb nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata Zavoda za onkologiju i hematologiju.

G. Thür tom je prilikom izjavio: Raduje me što smo ponovno u prilici pomoći Klinici za dječje bolesti, konkretno Zavodu za onkologiju i hematologiju. Današnjom donacijom osigurat će se kupovina važnog medicinskog aparata koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata na koje smo posebno osjetljivi. Za njihov osmjeh pobrinut će se i prikladni darovi koje smo pripremili u suradnji s našim partnerima.“

Nabavka novog uređaja uz bržu i dostupniju dijagnostiku, a samim time i brži početak liječenja najosjetljivijih skupina naših malih bolesnika, djece sa zloćudnim bolestima, donosi i značajne uštede za Kliniku. Taj novac ćemo sad moći preusmjeriti u poboljšanje uvjeta boravka djece u bolnici. Zahvaljujemo INI što nam je to ovom vrijednom donacijom omogućila.„ izjavio je dr. med. Zoran Bahtjarević.

Ini je na donaciji zahvalila i dr. sc. Jasminka Stepan Giljević, pročelnica Zavoda za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te je tom prilikom izjavila: „Djeca su na našem Zavodu  gotovo svakodnevno podvrgnuta složenim dijagnostičkim i terapijskim postupcima. Pravovremeno reagiranje u slučaju komplikacija ključ je u zbrinjavanju malih bolesnika i veliki ulog za uspješnost krajnjeg ishoda liječenja.“

Inina donacija omogućit će Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb nabavku hematološkog analizatora, medicinskog uređaja koji omogućuju brzu analizu krvne slike, što može biti  od presudne važnosti u hitnim slučajevima liječenja najmlađih onkološko-hematoloških bolesnika. Ovaj Zavod je referentni centar Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi, a uz dva odjela, dnevnu bolnicu ističe se i po posebnom pristupu liječenju malih pacijenata pružajući mogućnost roditeljima da budu smješteni u bolnici, uz svoju djecu.

Pomaganje zajednici u kojoj kompanija djeluje u samoj je srži Ininog poslovanja te će se kompanija ovakvim apelima sigurno odazivati i u budućnosti kako bi djeci, ali i odraslima, pomogla onda kad im je to najpotrebnije.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 438 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument