INA uručila donaciju Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek

Osijek, 6. prosinca 2017. – Inina donacija u iznosu od 80 tisuća kuna koju je prof. dr. sc. Jasminki Milas Ahić, dr. med., pomoćnici ravnatelja za kvalitetu, uručio g. Tvrtko Perković, operativni direktor Ine, Istraživanje i proizvodnja, omogućit će KBC-u Osijek uređenje odjela Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju. Male pacijente posebno je razveselio posjet igrača KHL Medveščak Zagreb i Crvenih nosova, klaunova doktora, koji su im tom prilikom podijelili prigodne poklone. Ova donacija peta je u nizu od sedam donacija za bolnice diljem Hrvatske koje je INA pripremila.

G. Perković tom je prilikom izjavio: „Na ovom Zavodu, koji će KBC Osijek urediti zahvaljujući našoj donaciji, liječe se najmlađi pacijenti na koje smo uvijek posebno osjetljivi. Stoga nam je zadovoljstvo što smo još jednom mogli doprinijeti njihovom boljem i kvalitetnijem liječenju, kao i boljim uvjetima rada bolničkog osoblja. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ova donacija peta je u nizu donacija bolnicama koje smo pripremili  kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.“

„Ova donacija omogućit će KBC-u Osijek renoviranje radne jedinice Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu, što konkretno uključuje podopolagačke radove te izradu i montažu namještaja. Na ovaj način zamijenit će se stari i dotrajali inventar te će napokon biti zadovoljeni propisani higijensko-epidemiološki standardi, čime ćemo osigurati adekvatan prostor i podići kvalitetu skrbi o najmlađim pacijentima. Svaka donacija je i više nego dobrodošla, a briga o najslabijim pacijentima jedan je od prioriteta, stoga od srca hvala Ini na još jednoj humanoj gesti.“, izjavio je g Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Napomena za potpis fotografija: Davor Javorović/PIXSELL

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 494 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406Priloženi dokument