INA uz SOS Dječje selo Hrvatska

Lekenik, 29. studenoga 2023. – Prijateljstvo i potpora Ine SOS Dječjem selu Hrvatska traju dulje od desetljeća. Svojom posljednjom donacijom INA pomaže opremiti i urediti prostore SOS Zajednice mladih u Osijeku te pruža podršku radu voditelja sve četiri SOS Zajednice mladih. Donaciju su uručili predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay i član Uprave Miroslav Skalicki.

Lekenik, 291123. Djecje selo Lekenik Dodjela donacije INA-e za djecu u Djecijem selu Lekenik. -Placeno snimanje za INA-u- Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Djeca su naša budućnost, a onoj bez odgovarajuće roditeljske skrbi veći je izazov osigurati da im ona bude svijetla. Svjesna je toga i INA koja već godinama osluškuje potrebe društva kada su u pitanju mladi i djeca. Uz SOS Dječje selo Hrvatska INA je već dulje od desetljeća, a i ove godine su ih u predblagdansko vrijeme odlučili razveselili donacijom koja će im pomoći unaprijediti prostore u kojima djeca provode vrijeme te rad voditelja SOS Zajednica mladih.

Predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay je ovim povodom izjavila: „Čast nam je podržati SOS Dječje selo u njihovoj misiji pružanja doma punog ljubavi za svako dijete. Rade nevjerojatan posao. U Ini vjerujemo u snagu zajedništva i uzvraćanja. U tom smislu, naša korporativna donacija odražava našu predanost izgradnji svjetlije budućnosti za one kojima je najpotrebnija.”

Kontinuirana suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatska INA je započela 2011. godine, a od tada naovamo ostvareno je mnoštvo različitih projekata i inicijativa, godišnjih donacija i akcija INA Kluba volontera.

Vjernog i pouzdanog partnera u tvrtki INA stekli smo prije punih 12 godina. Već tada prepoznali su posebnost obiteljskog tipa alternativne skrbi kakvog Udruga SOS Dječje selo Hrvatska pruža potrebitoj djeci. Već 31 godinu uspješno stvaramo mirno i sigurno obiteljsko okruženje za odrastanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a za partnera poput Ine danas sa sigurnošću možemo reći da su dio naše velike SOS obitelji. Hvala im na proteklim godinama vjernosti, ali i onima koje tek slijede“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, a Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik se nadovezao: „INA uvijek je rado viđen prijatelj u SOS Dječjem selu Lekenik. Bilo da dolaze posjetiti SOS obitelji i djecu čije odrastanje prate kao sponzori SOS kuća ili, u sklopu svog Kluba volontera uređuju naša SOS Dječje sela, uvijek razvesele mališane, kao i SOS mame. Zahvaljujući Ini na pozornici našeg Društvenog centra imali smo prilike ugostiti velike glazbene zvijezde, ali i najpopularnijeg lika među najmlađima Djeda Božićnjaka, koji uoči svakog Božića mališanima donosi poklone. Hvala Ini od srca što djeci u našoj skrbi pomaže stvarati uspomene na sretno djetinjstvo.

Lekenik, 291123. Djecje selo Lekenik Dodjela donacije INA-e za djecu u Djecijem selu Lekenik. -Placeno snimanje za INA-u- Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U SOS Dječjim selima te SOS Zajednicama mladih trenutačno odrasta blizu 200 djece i mladih, a Inini radnici velikog srca će ih i ove godine razveseliti, kao i još 700 djece iz dječjih domova i odgojnih ustanova širom Hrvatske, darivanjem poklona koje su djeca poželjela.

FOTO: Ranko Suvar / CROPIX

VIDEO

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR         

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552| @: pr@ina.hr