Na Ininoj benzinskoj postaji održana anketa „Znanja vozača u pružanju prve pomoći“

Na Ininoj benzinskoj postaji Vukova Gorica (autocesta A6 Zagreb-Rijeka) 26. i 27. lipnja održana je anketa „Znanja vozača u pružanju prve pomoći“, kao dio međunarodnog EuroTest programa, tj. testiranja europske prometne infrastrukture i usluga. U suradnji s Hrvatskim autoklubom te međunarodnom organizacijom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca INA se tako još jednom uključila u EuroTest projekt u kojem sudjeluje 17 zemalja članica EU s ciljem promicanja sigurnosti u prometu. Početkom godine INA i HAK su bili dio sličnog projekta koji je također za cilj imao povećanje sigurnosnih standarda na našim prometnicama.

Posjetitelji naše benzinske postaje imali su priliku sudjelovati u anketi s upitnikom i praktičnom pokaznom vježbom kojima su pokazali svoju razinu znanja i osposobljenosti u pružanju kvalitetne pomoći onima kojima je to potrebno. Naime, poznata je potreba pružanja hitne medicinske skrbi i transporta do bolnice u roku od 60 minuta od trenutka nastanka prometne nesreće, tzv. zlatni sat. To je, naime, optimalno vrijeme u kojem se treba pružiti medicinsku pomoć nastradalom kako bi se izbjegle moguće preventabilne smrti.
U ovoj hvalevrijednoj dvodnevnoj anketi sudjelovalo je više desetaka vozača svih kategorija motornih vozila.Priloženi dokument