Održana Izvanredna Glavna skupština Društva

INA – Industrija nafte, d.d. održala je danas u 12.00 sati, u mezaninu upravne zgrade, Avenija V. Holjevca 10, Zagreb, Hrvatska, Izvanrednu Glavnu skupštinu, na kojoj je bilo prisutno 9.500.566 glasova ili 95,006 % od ukupno 10.000.000 glasova.

Izvanredna Glavna skupština Društva potrebnom većinom prisutnih glasova, a sukladno dnevnom redu, donijela je odluku o opozivu Ábela Galácza i Józsefa Simole s funkcije člana Nadzornog odbora Društva, dok su za nove članova Nadzornog odbora Ine imenovani Szabolcs I. Ferencz i Ferenc Horváth na razdoblje do 10. lipnja 2013. godine.

Szabolcs I. Ferencz je stariji potpredsjednik za korporativne poslove MOL Grupe od 1. svibnja 2011. godine. Prije preuzimanja pozicije direktora Korporativnih poslova unutar kojih je bio zadužen za nadzor nad razvojem strategije, odnosima s vladom, regulatornim poslovima, ljudskim resursima i korporativnim komunikacijama, bio je glavni izvršni direktor MOL-a u Rumunjskoj – ključne članice MOL Grupe. Prije toga obnašao je dužnost potpredsjednika Korporativnih komunikacija te bio zadužen za sve komunikacijske aktivnosti unutar MOL Grupe. Prije dolaska u MOL Grupu 2003. godine, Szabolcs Ferencz radio je u vladinim i političkim komunikacijama. 1998. imenovan je direktorom komunikacija Ureda premijera Republike Mađarske. Od 2000. do 2002., bio je šef kabineta u mađarskom Ministarstvu nacionalne kulturne baštine. G. Ferencz diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu u Regensburgu te nastavio s poslijediplomskim studijem političkih znanosti.

Ferenc Horváth je od 1. svibnja 2011. godine je Izvršni potpredsjednik Odjela MOL Downstream (Rafinerije i marketing te maloprodaja), dok je od studenog 2003. godine bio je izvršni potpredsjednik Odjela za rafinerije i marketing u marketing u Molu.
G. Horvath je predsjednik Uprave talijanske tvrtke IES Mantova od studenog 2007. godine te je član Uprave Molove slovačke tvrtke SLOVNAFT od svibnja 2007. godine. Član je Uprave Molove petrokemijske kompanije TVK u Mađarskoj od svibnja 2011. godine.

Od 1984. do 1991. je radio za Mirealimpex, mađarsku tvrtku za vanjsku trgovinu s naftnim i rudnim proizvodima, na području za uvoz nafte i prirodnog plina te izvoz naftnih derivata. Između 1991. i 1997. je bio direktor Allcom Trading Co. kompanije, zajedničke tvrtke Hungarian Mineralimpexa i Phibro Energyja gdje je bio odgovoran za europsko poslovanje s naftom i naftnim derivatima. Molu se pridružio 1998. godine u ulozi direktora UNP poslovne jedinice, a od siječnja 2001. godine je bio direktor prodaje i time bio odgovoran za prodaju cijelog portfelja Molovih proizvoda (benzin, dizel, petrokemijski proizvodi, bitumen, UNP, maziva itd.). U razdoblju od 2002. do 2003. bio je direktor prodaje gdje je pored zadataka vezanih uz prodaju bio odgovoran za nabavu nafte i sirovina potrebnih za preradu nafte.Priloženi dokument