Održana sjednica Nadzornog odbora Ine

  • Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije 
  • Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine trebala postići dogovor o strategiji i modelu korporativnog upravljanja

Zagreb, 2. listopada – Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o strategiji segmenta djelatnosti Rafinerija i marketinga.

Vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine.

Nadzorni odbor predlaže Upravi stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale. To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane (zaposlenici, lokalna zajednica, država, dobavljači itd.).

Također, Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine, u najboljem interesu kompanije, trebala postići dogovor o strategiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativnog upravljanja.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 449 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument