Ovoga vikenda vozi se „Zagreb Open – 45. INA Delta Rally“

  • Na najstarijem i najpopularnijem automobilističkom natjecanju u Hrvatskoj očekuje se rekordnih 86 posada iz osam europskih zemalja
  • I ove godine INA Delta Rally dio je FIA European Rally Trophyja, Alpe Adria Rally Kupa, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, Prvenstva Hrvatske, Otvorenog prvenstva Zagreba, Prvenstva Slovenije, Slovenskog kupa AŠ2005, a po prvi puta i vrlo atraktivnog FIA RGT kupa
  • Dvodnevno natjecanje podupiru INA, kao glavni pokrovitelj, te Grad Zagreb kao suorganizator

Zagreb, 5. lipnja 2019. – Javnosti je na platou ispred Upravne zgrade Ine predstavljen „Zagreb Open – 45. INA Delta Rally“, koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati od 6. do 8. lipnja u Zagrebu i okolici. Ceremonijalni start utrke ovoga puta će se održati na Trgu Bana Josipa Jelačića, a u lov na pobjedu krenut će 86 posada.

Natjecanje je predstavila Mirjana Šimek Bilić, direktorica utrke:„Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se kao i lani u Dugom Selu. Novost je povratak starta i cilja relija na Trg bana Josipa Jelačića i Europski trg gdje će publika u četvrtak, 6. 6. 2019. od 19 do 22 sata, moći razgledati trkaće automobile i družiti se s vozačima. U Dugom Selu gledatelji će  uživati u višekratnim prijelazima preko Martin Brega s atraktivnim skokovima, a već tradicionalno uzbuđenja će biti i u Zagrebu gdje se odvijaju dvije prolog vožnje, uz promotivne nastupe povijesnih vozila, CRO Porsche kupa i popularnih „fičeka“.
….
I ove godine INA Delta Rally dio je FIA European Rally Trophyja, Alpe Adria Rally Kupa, Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske, Otvorenog prvenstva Zagreba, a po prvi puta i vrlo atraktivnog FIA RGT kupa. Utrka će se ponovno bodovati i za Prvenstvo Slovenije te Slovenski kup AŠ2005. Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću vrijednih članova AK INA Delte, te uz bezrezervnu podršku naših partnera Grada Zagreba i Ine, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici koja će ove godine biti posebna i po tome što u lov za naslov pobjednika kreću čak četiri bivša slavodobitnika INA Delta Rallyja –  Juraj Šebalj, Niko Pulić, Kristian Hideg i Janos Szilagy“, naglasio je Berislav Čegelj, predsjednik Auto kluba INA Delta.
….
Ovogodišnjoj utrci su već tradicionalno potporu dali INA kao glavni pokrovitelj te Grad Zagreb kao suorganizator.„INA je pouzdan partner automobilističkih priredbi u Hrvatskoj i zadovoljstvo nam je što smo opet u prilici biti dio najboljeg rallyja u zemlji. Vodeća smo kompanija na tržištu koja svojim kupcima nudi visokokvalitetna Class Plus goriva, maziva te druge proizvode i usluge. Povjerenje nam svakoga dana daje više od 222 tisuće kupaca i zbog njih želimo biti prvi izbor za sve ljude u pokretu“,  dodao je Borko Buturac, direktor INA Maloprodajnih servisa.   

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandićnaglasio je: „INA Delta Rally zbog svoje duge tradicije i vrhunske organizacije u sustavima FIA prvenstava, na određeni način je postao simbol Grada Zagreba i nezaobilazna sportska manifestacija metropole. Ovakvi sportski događaji promiču ugled Grada kao europske turističke metropole te ih u svakom pogledu podržavamo, posebno zbog uloženog entuzijazma članova AK „INA Delta“ Zagreb i drugih zagrebačkih auto klubova.“
****
INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.  Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Prvenstvo Slovenije, Slovenski kup AŠ2005, Alpe Adria Rally Cup, te već tradicionalno i za Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba, a po prvi puta i za FIA RGT Cup.

Foto: Pixsell/Igor Kralj

Kontakt za medije:
Gosp. Hrvoje Čižmek, voditelj Press službe
mob. 091 248 4030
e-mail: press@inadeltarally.euPriloženi dokument