Potpisan kolektivni ugovor za INA, d.d.

Zagreb, 10. svibnja 2016.- Danas je u Zagrebu, u sjedištu kompanije, potpisan Kolektivni ugovor za INA, d.d. na neodređeno vrijeme. Potpisivanju novog kolektivnog ugovora prethodili su dugotrajni i složeni pregovori sa socijalnim partnerima nastavno na izazovno okruženje u kojem kompanija posluje. Novi kolektivni ugovor potpisala su tri najveća sindikata koji djeluju u Ini (INAŠ, SING, EKN), a primjenjuje se od 1. svibnja 2016.

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom te dodao: „Nakon dugotrajnih i teških pregovora danas smo potpisali novi Kolektivni ugovor koji našim zaposlenicima osigurava prava koja su među najboljima u Hrvatskoj. Postigli smo pragmatičan dogovor oko ključnih pitanja pri čemu smo bili vođeni osnovnim ciljem, a to je održivost poslovanja u ovim vremenima izazovnima za naftnu industriju. Ovakav pristup kolektivnim pregovorima pokazuje visoku razinu socijalnog dijaloga koji se oduvijek njegovao u Ini“.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 437 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.
PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument