Požar u Rafineriji nafte Rijeka ugašen u najkraćem roku

  • Pravovremenom intervencijom Inine vatrogasne postrojbe i Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke požar ugašen u roku od pola sata
  • Trenutno se u Rafineriji provodi hlađenje zahvaćenog dijela sustava i pripreme za sanaciju oštećene opreme

Zagreb/ Rijeka, 18. kolovoza 2014.– U nedjelju u 22.15 sati došlo je požara na Postrojenju za primarnu destilaciju u Rafineriji nafte Rijeka, uzrokovanog propuštanjem atmosferskog ostatka na pumpi na dnu kolone za destilaciju spomenutog postrojenja.  U pravovremenu intervenciju vatrogasne postrojbe riječke rafinerije uključila se i Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, nakon čega je požar stavljen pod kontrolu i ugašen.

Pri gašenju požara dva Inina vatrogasca zadobila su lakše ozljede te su odmah medicinski zbrinuti. O događaju su obaviještena sva nadležna tijela, a požar nije imao utjecaja na okoliš i zdravlje ljudi. Procjena štete bit će poznata nakon očevida koji je u tijeku. U Rafineriji se trenutno provodi hlađenje sustava i pripreme za sanaciju oštećene opreme. Opskrba tržišta Ininim gorivima ni na koji način nije ugrožena ovim incidentom, dok sigurnost zaposlenika za vrijeme trajanja požara nije bila dovedena u pitanje.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR           
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument