Priopćenje

Na današnjoj sjednici Radničkog vijeća, menadžment Ine prezentirao je rezultate kompanije za 2014., kao i pregled poslovnog plana za 2015.

Istaknuto je kako u istraživanju i proizvodnji, INA ostaje predana obnovi rezervi kroz nove projekte s pojačanim fokusom na međunarodne mogućnosti te na nastavak postojećih i iniciranje novih projekata u kontinentalnoj Hrvatskoj i hrvatskom podmorju. INA ujedno nastavlja s modernizacijom i novim investicijama kako bi dodatno unaprijedila svoje maloprodajno poslovanje. U rafinerijskom poslovanju, INA ostaje usmjerena na zadržavanje tržišnih udjela, kako na domaćem tržištu, tako i na ključnim izvoznim tržištima. Kompanija će također nastaviti tražiti prilike za komercijalizaciju svoje sirove nafte na način koji stvara najveću vrijednost za Inu. Vezano za izgradnju postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, a koje predstavlja jednu od najvećih investicija kompanije vrijednu 400 milijuna dolara i za koju su u tijeku pripreme za natječaj, nova organizacijska jedinica Projekt obrade teških ostataka formirana je unutar Ine.

Također se raspravljalo o izazovima s kojima se INA suočava, kao i mjerama koje menadžment namjerava primijeniti kako bi ublažio negativne vanjske utjecaje u najboljem interesu kompanije. Menadžment Ine pozdravio je današnju sjednicu obzirom su ovakve konstruktivne rasprave jedini prihvatljiv i produktivan kanal komunikacije između Poslodavca i zaposlenika. Žao nam je, stoga, što završna izjava predsjednika Radničkog vijeća nije odražavala atmosferu dijaloga i međusobnog uvažavanja koja je vladala tijekom sjednice.Priloženi dokument