Priopćenje

Zagreb, 6. prosinca 2015.- Nastavno na posljednje medijske objave u kojima su iznesene tvrdnje g. Predraga Sekulića, željeli bismo naglasiti kako su organizacijske promjene u Rafineriji nafte Sisak predložene s ciljem poboljšanja poslovanja Rafinerije u pogledu troškovne i proizvodne učinkovitosti. U tom smislu, blisko povezane aktivnosti bile bi grupirane u jednu organizaciju jedinicu, dok bi određene pozicije bile ukinute, a na određenim pozicijama smanjen broj izvršitelja u skladu s poslovnim potrebama. Prijedlog navedenih organizacijskih promjena poslan je na savjetovanje Radničkom sukladno zakonskoj obvezi i Ininoj praksi socijalnog dijaloga, a koja je u ovom slučaju zanemarena od strane g. Sekulića kroz komuniciranje putem medija umjesto izravno s Poslodavcem.

Međutim, važnije pitanje na koje INA u ovom slučaju želi reagirati su neutemeljene tvrdnje g. Sekulića o tzv. sigurnosnim prijetnjama koje dolaze iz Rafinerije nafte Sisak. S obzirom na to da je sigurno poslovanje Inina dužnost i prioritet u svim segmentima djelatnosti i da su operacije i proizvodni procesi u sisačkoj rafineriji u skladu s regulativom i standardima u području zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, kao i najboljim praksama u industriji, INA najoštrije osuđuje širenje ovakvih neutemeljenih informacija kao iznimno neodgovorno i neetično te učinjeno s isključivo jednim ciljem, a to je zastrašivanje zaposlenika Ine, građana Siska i opće javnosti.

INA ostaje predana daljnjim unapređenjima u svim segmentima poslovanja, što u slučaju organizacijskih promjena u rafinerijama znači promjenu sustava obavljanja i podjele posla, a što će rezultirati jednostavnijim operacijama i time većom učinkovitošću. Pri tome, sigurnost radnika i proizvodnih procesa ostaje prioritet za Inu.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 438 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument