Proširenje dječjeg vrtića u Graberju Ivanićkom zahvaljujući Ini

Graberje Ivanićko, 14. lipnja 2019. – INA je Gradu Ivanić-Gradu donirala objekt „Stare Kuglane“ s pripadajućim zemljištem veličine gotovo 3000 m² u Graberju Ivanićkom. Donirane nekretnine iskoristit će se za proširenje dosadašnjeg kapaciteta podružnice gradskog dječjeg vrtića Sunce, koji se nalazi na susjednoj parceli.  

Nakon uređenja koje planira Grad Ivanić-Grad, nekadašnja rekreacijska dvorana za djelatnike Ine koja je van upotrebe više od 20 godina te okolno zemljište, prenamijenit će se u sadržaje dječjeg vrtića. INA je „Staru Kuglanu“ svečano predala Tomislavu Cuvaju zamjeniku gradonačelnika Grada Ivanić Grada koji je izjavio: “Budući da Grad Ivanić-Grad ima potrebu za proširenjem kapaciteta dječjih vrtića, ovaj prostor koji nam je INA darovala za nas je vrlo značajan. Nakon rekonstrukcije koju planiramo povećat ćemo smještajni kapacitet vrtića u Graberju Ivanićkom, proširiti ga za dvije nove odgojne skupine te izgraditi multifunkiconalnu dvoranu. Time ćemo podići nivo pedagoških standarda i osigurati uvijete za kvalitetniji rad vrtića, a i djeca će biti sretnija i zadovoljnija. S Inom imamo partnerski odnos već dugi niz godina i zahvaljujem im na ovoj donaciji te se veselimo svakoj novoj suradnji.“

Donaciju Gradu u ime Ine uručio je Jerko Jelić-Balta, direktor Razrade polja u Ini koji je naglasio: „INA prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te se uvijek rado uključuje u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini. U Ivanić-Gradu i okolici prisutni smo već desetljećima i zadovoljstvo nam je što smo ponovno u prilici pridonijeti poboljšanju kvalitete života ovoga kraja. Najmlađim stanovnicima Graberja Ivanićkog i njihovim odgojiteljicama iz vrtića želimo puno lijepih trenutaka u novom prostoru.“ 

Vrijednost donirane nekretnine i zemljišta procijenjena je na 484.000,00 kuna, a svoj doprinos uređenju novog vrtićkog prostora, dali su i članovi INA Kluba volontera. Njih 20-tak očistilo je prostorije i okoliš „Stare Kuglane“ kako bi se neometano moglo pristupiti preuređenju. Obećali su se vratiti ponovno i pomoći u završnim radovima kako bi djeca čim prije dobila nove prostore za igru.

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 501 maloprodajnog mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa je članica MOL Grupe.

PR INA    
Tel:  01 6450 552|@: pr@ina.hrPriloženi dokument