U Ini održana vježba evakuacije

  • U vježbi evakuacije i spašavanja sudjelovalo je više od 1000 radnika Središnjeg poslovnog objekta predvođenih operativnim timovima Ine zajedno sa specijalističkim snagama za zaštitu i spašavanje Grada Zagreba, s ciljem pripreme i uvježbavanja postupanja u slučaju kriznih situacija

Zagreb, 30. studenog 2018. –Danas je u Ininoj upravnoj zgradi održana vježba evakuacije i spašavanja u slučaju razornog potresa. U simulaciji razornog potresa koji je pogodio šire područje Grada Zagreba, u Ininoj Upravnoj zgradi nalazilo se oko 1000 radnika i posjetitelja te je kao posljedica potresa došlo do oštećenja objekta, urušavanja vanjskog stepeništa i manjeg požara na krovu zgrade. 

U vježbi evakuacije sudjelovao je Inin operativni stožer i timovi za evakuaciju Središnjeg poslovnog objekta te dežurni profesionalni vatrogasci vatrogasne postrojbe Žitnjak, Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa, Specijalistička postrojba civilne zaštite Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Ministarstvo unutarnjih poslova – PU Zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i ovlaštene osobe Ine.

Direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja sigurnosti i okoliša Angelika Brnada izjavila je: „Budući da je Grad Zagreb smješten na izrazito seizmički aktivnom području, inicijativom operativnog tima središnjeg poslovnog objekta Ine danas je provedena vježba evakuacije i spašavanja 1000 radnika na temelju pretpostavljene situacije razornog  potresa na području Grada Zagreba. Ovakva kompleksna vježba imala je za cilj utvrditi organiziranost, uvježbanost te provjeru koordiniranosti svih sudionika u uvjetima velikih nesreća, kao i podizanje razine educiranosti i spremnosti postupanja radnika u slučaju iznenadnog događaja.“

Uz suradnju sa  stručnim ekipama obučenim za postupke evakuacije i spašavanja te pružanja prve pomoći, vježba je uspješno provedena.

Foto: Pixsell/Jurica Galoić

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument