Zahvaljujući STSI-ju svečano otvoreno dječje igralište u Gornjoj Gračenici

Gornja Gračenica, 15. studenoga 2018. – Zahvaljujući donaciji tvrtke STSI – Integrirani tehnički servisi, koja je član INA Grupe, u Gornjoj Gračenici je postavljena moderna dječja sprava za igru na antistres podlozi. Donacija je vrijedna gotovo 60 tisuća kuna i cilj joj je unaprijediti kvalitetu života lokalne zajednice. 

Igralište je lokalnoj zajednici predao direktor društva STSI Igor Šimunović koji je tom prilikom izjavio: „STSI, kao član INA Grupe, sustavno radi na razvijanju partnerskih odnosa s lokalnim zajednicama kroz društveno korisne projekte. Trudimo se osluškivati potrebe lokalne zajednice u kojoj poslujemo i to ćemo činiti i ubuduće. U skladu sa svojom strategijom održivog razvoja STSI u Gornjoj Gračenici razvija „zelenu“ tehnologiju – bioremedijaciju tla. Vjerujemo kako ćemo našim poslovnim aktivnostima nastaviti doprinositi razvoju cijeloga kraja.“
Teren oko nove sprave za djecu uređivali su članovi INA Kluba volontera, a u sadnji sadnica stabala pomogao im je i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković: „INA i njezine tvrtke dugo su prisutne na ovom području. Zadovoljstvo nam je vidjeti da su, uz koristi koje od njihovih aktivnosti ima Grad Popovača, spremne ulagati i u zajednički suživot. Malo je takvih kompanija u Hrvatskoj. Zadovoljni smo suradnjom koju smo ostvarili i vjerujemo kako ćemo je budućnosti dodatno razviti na obostranu korist.“

Prilika je iskorištena i za donaciju potrebne vatrogasne opreme DVD-u Gornja Gračenica. „Darovana oprema nam je nedostajala i sada ćemo biti u mogućnosti osigurati adekvatnu pomoć našim mještanima koji imaju problema s poplavama za vrijeme jakih kiša. Zahvaljujemo STSI-ju, koji je nakon pokretanja poslovnih aktivnosti u našem naselju osluškivao i naše potrebe, ali i potrebe okolnih naselja te davao podršku našim kulturnim i sportskim aktivnostima.“, naglasio je predsjednik gornjogračanskog Vijeća mjesnog odbora Milivoje Andrić.

Okupljeni su imali priliku obići i nove prostore unutar kojih STSI na lokaciji u Gornjoj Gračenici od 2014. provodi proces bioremedijacije tla te se upoznati s koristima ove suvremene ekološke metode oporabe tla.

FOTOGRAFIJA: Nikola Čutuk/Pixsell   

Kontakti za medije:
INA          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552| @: pr@ina.hr
GRAD POPOVAČA
Trg grofova Erdödyja 5, Popovača
Tel: 044 679 750 I @ sandra.horvat@popovaca.hrPriloženi dokument