Započinje INA Delta rally

  • Najstarija automobilska utrka u Hrvatskoj ove godine slavi svoje 40. izdanje
  • Gotovo 40 vozača borit će se za pobjedu u utrkama koje će se održati tijekom petka i subote u Zagrebu

Zagreb, 7. svibnja 2014.- Danas je u Ininoj Upravnoj zgradi održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji, 40. po redu, INA Delta rally koji će se u organizaciji auto-kluba INA Delta Zagreb održati 9. i 10. svibnja. Natjecanje ove godine okuplja 36 vozača, a utrke će se voziti na Zagrebačkom velesajmu te Sljemenu. Uz predstavnika Ine, g. Zorana Obradović, direktora Službe za marketinške komunikacije, prisutni su bili gđa. Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, g. Mladen Blašković, predsjednik AK INA Delta, g. Berislav Čegelj, direktor INA Delta Rally-a, kao i g. Juraj Šebalj, vozač, peterostruki pobjednik Rally-a.

Obraćajući se prisutnima u ime Ine g. Zoran Obradović, direktor Službe za marketinške komunikacije, rekao je „Obzirom kako INA i automobilizam imaju mnogo poveznica, prije svega kroz naše proizvode, rado smo se odazvali pozivu na suradnju, a pogotovo imajući na umu našu dugogodišnju vezu koja seže sve do same godine osnutka ovog natjecanja“.

INA Delta rally je najstarije i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje se ove godine održava i s europskim predznakom službenog FIA Rally prvenstva Srednje Europe (FIA Central European Zone) što natjecateljima nudi mogućnost napretka u više FIA sustave; Kup ili Prvenstvo Europe te konačno i Svjetsko rally prvenstvo (WRC).

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.460 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.
Priloženi dokument