INA uručila donaciju KBC-u Zagreb

 width=

INA je donirala 150 tisuća kuna KBC-u Zagreb za nabavu medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju. Inina donacija omogućit će KBC-u Zagreb nabavku medicinskih uređaja koji omogućuju istodobno davanje različitih lijekova, a pri tom se može točno računati količina i brzina infundiranja lijeka, što je od presudne važnosti u procesu liječenja onkološko-hematoloških bolesnika.

Ovaj Zavod predstavlja jedino mjesto u Republici Hrvatskoj gdje se provodi alogenična transplantacija koštane srži (tj. davatelj i primatelj su različite osobe) te se s godinama sve više povećavaju potrebe za ovakvim oblikom liječenja.

Male pacijente je, prigodom uručivanja donacije, razveselio posjet hrvatskih nogometnih reprezentativaca Darija Srne i Ivana Rakitića koji su im podijelili darove Ine i Hrvatskog nogometnog saveza.

Pomaganje zajednici u kojoj kompanija djeluje u samoj je srži Ininog poslovanja te će se kompanija ovakvim apelima sigurno odazivati i u budućnosti kako bi djeci, ali i odraslima, pomogla onda kad im je to najpotrebnije.