INA započela s uvođenjem Eurodizela s biokomponentom na benzinske postaje

 width=

INA – Industrija nafte, d.d. započela je s uvođenjem Eurodizel BS s bio komponentom –na benzinskoj postaji Rijeka – Mlaka.
Dizelska goriva s bio komponentom koja će se prodavati na ininim benzinskim postajama su EURO V goriva pomiješana s biodizelom (FAME-Fatty Acid Methyl Ester) koji se proizvodi od biljnog ulja koji ima svojstva dizela. Biodizel će se koristiti kao mješavina u tekućem naftnom gorivu – dizelskom gorivu s volumnim udjelom do najviše 7%.
Gorivo u potpunosti zadovoljava propisane zahtjeve prema hrvatskoj, odnosno europskoj normi za dizelska goriva HRN EN 590, kao i značajke zimske specifikacije.

Uvođenje dizelskih goriva s bio komponentom na Inine benzinske postaje se planira provesti u dvije faze. U prvoj fazi kupcima će Eurodizel s biokomponentom biti dostupan na sljedećim benzinskim postajama:
Rijeka – Mlaka
Rijeka – Školjić
Rijeka – Škurinje
Čavle
Crikvenica – magistrala
Kraljevica
Novi Vinodolski – magistrala
Senj
dok se u narednom razdoblju planira postupno uvoditi i na ostale benzinske postaje.Dizelska goriva s bio komponentom će se prodavati pod postojećim nazivima: Eurodizel BS, odnosno Eurodizel BS Class. Potrošači se o sadržaju biogoriva mogu informirati temeljem letka „Obavijest o proizvodu – tekuća goriva na benzinskim postajama“ koji se nalaze na gore navedenim benzinskim postajama.