Karijera

Zašto je fora raditi u Ini?

Stabilnost, zajednica i karijera za osobe svih generacija i profila

Spoznaja da upravo ljudi čine temelje na kojima je izgrađeno poslovanje INA Grupe uvelike utječe na naše poslovno ponašanje, organizacijsku strukturu, upravljanje i sve povezane procese. Dodamo li tome velik broj različitih djelatnosti INA Grupe kojima se bavimo, izniman je raspon profesionalaca zaposlenih u Ini čija se znanja protežu od vrlo tehničkih do multidiscipliranih društvenih područja. U INA Grupi rade stručnjaci različitih generacija, interesa i profila, angažirani na veliki domaćim i međunarodnim projektima od sjevernojadranskih platformi, preko polja i postrojenja središnje Hrvatske, Podravine i istočne Slavonije, kroz više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji do dalekih inozemnih radilišta. Upravo ova raznolikost donosi nam širok spektar znanja i iskustva u svakodnevni rad, koji se timskim radom pretvara u inovativna rješenja u skladu s vodećim svjetskim praksama te nam osigurava konkurentsku prednost i poslovni uspjeh u dinamičnim uvjetima na tržištima na kojima poslujemo. Sve je uočljiviji trend u kojem mlađi kolege sve brže postaju samostalni u radu i preuzimaju odgovornost nad ključnim projektima u našoj kompaniji – ne samo zbog svoje angažiranosti, već i zbog zavidne razine vodstva i mentorstva od strane starijih kolega. Bez obzira na to tko smo, gdje i što radimo, glavni cilj nam je svima jednak – biti prvi izbor naših kupaca, naših radnika i naših investitora.

Zdravlje, sigurnost i dobrobit su nam u fokusu

Svjesni smo da je svatko od nas više od zaposlenika i da u životu zauzimamo različite uloge. Kontinuirano vodimo brigu o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radnom mjestu – međusobno pazimo, štitimo i promičemo zdravlje. Posebnu pažnju poklanjamo razvijanju svijesti o temama iz područja zdravog života općenito, tj. cjelovite dobrobiti. Cilj nam je (p)ostati aktivnim sudionicima u brizi o vlastitoj dobrobiti, prevenciji najčešćih bolesti, stresa i ovisnosti te razvoju zdravih navika. Na internim platformama uvijek su nam dostupni brojni sadržaji poput novosti, savjeta, preporuka i članaka i zajedničkih aktivnosti za zdravi život, upravljanje stresom, osobne financije, slobodne aktivnosti te za ravnotežu privatnog i poslovnog života. Dodatnu podršku u postizanju životne ravnoteže pružaju nam fleksibilni oblici rada zahvaljujući kojima možemo prilagoditi svoje radno vrijeme ili mjesto rada svojim potrebama.

Fleksibilni oblici rada

Otvorenom razmjenom informacija i znanja pokrećemo našu inovaciju

Osim značajnih postignuća u istraživanju, proizvodnji, preradi i prodaji nafte i plina, imamo i bogato naslijeđe i kulturu internog dijeljenja znanja i iskustva među kolegama. Naše interne platforme služe kao jedinstveno mjesto pristupa informacijama i kompanijskom znanju – od pretplata na online verzije stručnih časopisa, članaka i knjiga, preko stručnih radova kolega do stručnih i poslovnih edukacija i treninga. Sustavnim pristupom razmjeni znanja, podrškom internih trenera te modernim metodama učenja i prijenosa znanja, prilike za osobni rast i razvoj u našoj kompaniji postaju još dostupnije svima. Znanje je moć, ali samo ako se dijeli s drugima! Upravo nam to omogućava sagledavanje poslovnih izazova iz druge perspektive – novih tehnologija i novih načina rada i pronalaske inovativnih rješenja u svakodnevnom radu.

INA Akademija

Sportom i rekreacijom razvijamo timski duh

U zdravom tijelu, zdrav duh. Briga o zdravlju i okolišu dio je naše svakodnevice, a vožnja bicikla je samo jedan od načina na koji pozitivno utječemo na zdravlje, okoliš, ali i razvoj naše zajednice. INA kao Poslodavac prijatelj bicikliranja brine da naša pouzdana, ekološka i zabavna prijevozna sredstva često koristimo – od svakodnevnog bicikliranja na posao do biciklističkih druženja s kolegama. Osim kroz rekreaciju, naš sportski duh ima priliku pokazati se na našim sportskim susretima. Nogomet, odbojka, trčanje, sportovi su u kojima volimo odmjeriti snagu, spremnost i spretnost. S obzirom na to da u našoj sportskoj priči mogu sudjelovati svi radnici bez obzira na dob i spol, ovo je i izvanredna prilika za upoznavanje kolega iz različitih dijelova INA Grupe. Kolege koji se ne bave sportom mogu se uključiti u organizaciju ili kao suci održavati fair-play tijekom cijelog susreta te tako biti sastavni dio ovog sjajnog iskustva.

Aktivni smo pokretači promjena u zajednici

Predani smo održivom razvoju, zaštiti okoliša i brizi za zajednicu i za buduće generacije. Predvodnici smo korporativnog volontiranja u Hrvatskoj zahvaljujući našim vrijednim volonterima koji već cijelo desetljeće nesebično pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Više od 1.400 volontera, gotovo 400 volonterskih akcija, više od 40.000 sati volontiranja kroz raznovrsne akcije – od čišćenja plaža, bojanja javnih klupa, zasađivanja predivnih vrtova do udomljavanja životinja. Kroz brojne druge projekte svake godine proširujemo zeleni pojas diljem Hrvatske, pružamo potporu aktivnostima i projektima koji pridonose očuvanju okoliša i boljitku lokalnih zajednica. Obnavljali smo prihvatilišta za životinje, otvarali i opskrbljivali učionice, obnovili odmorišta i dječja igrališta, čistili livade, šume, priobalje, podmorje, rijeke i jezera, a u poslovanju slijedimo vodeće svjetske prakse i dostignuća kako bi naši proizvodi bili ekološki čišći i predstavljali što manju opasnost za okoliš. Dodatni cilj nam je širiti svijest o važnosti i biti ambasadori održivog razvoja i zaštite okoliša jer već znamo – zajedno je lakše.

INA Klub volontera

Znamo tko je najvažniji

Svakodnevno prepoznajemo predani rad i individualni doprinos svakoga ponaosob rezultatima kompanije. U posebno svečanom ozračju krajem godine, uprava i menadžment dodjeljuju posebne nagrade i priznanja najboljima među nama – za lojalnost, izvanredan doprinos, ostvarene strateške projekte, inovativnost te osobni doprinos zaštiti zdravlja i sigurnosti. Najprestižnija interna nagrada je za kolege koji su ambasadori vrijednosti kompanije, posebna po tome što sami radnici nominiraju i odabiru svoje kolege za koje vjeruju da su zaslužili vrijedno priznanje.

Svjesni smo da je za uspjeh važno da na poslu možemo biti autentični, što podržavamo na način da ove uspjehe slavimo zajedno s obiteljima naših radnika kroz projekt. Posebno smo ponosni i na dane kada postajemo pravi centar edukativne dječje zabave i na inovativan način dajemo odgovore mališanima na vječna pitanja upućena roditeljima „A gdje ti radiš?“ ili „Mogu li danas s tobom na posao?“. Mališani tako dobiju priliku posjetiti radna mjesta svojih roditelja na našim lokacijama diljem Hrvatske.

S roditeljima na poslu

Nagradi kolegu/icu