• INA
  • Održivi razvoj

Održivi razvoj

INA, kao kompanija koja se bavi istraživanjem, proizvodnjom i opskrbom naftom i plinom, održivi razvoj smatra jednim od temeljnih načela svoga poslovanja. Održivi razvoj predstavlja našu trajnu predanost uravnoteženoj integraciji gospodarskih, okolišnih i društvenih čimbenika u svakodnevno poslovanje s ciljem uvećanja zajedničke vrijednosti kao i prepoznavanja, sprječavanja i izbjegavanja mogućih negativnih utjecaja.
Održivi razvoj

Održivi razvoj jedan je od temeljnih načela našeg poslovanja.

O dugoj tradiciji nastojanja da principe održivog razvoja ugradimo u naše poslovanje svjedoči i činjenica da smo među prvima u Hrvatskoj počeli redovito objavljivati godišnje izvješće o zaštiti okoliša (prvo je objavljeno 1997. godine). Prvo korporativno izvješće o održivom razvoju temeljeno na GRI smjernicama objavili smo 2004. godine.

U svim našim izvješćima nastojimo primijeniti metodološke inovacije, pružiti cjelovitu sliku postignuća i ciljeva u različitim segmentima poslovanja, uvid u rizike s kojima se suočavamo te načine na koji ih rješavamo.

Svjesni smo svoje odgovornosti i nastojimo ostvariti što bolje odnose u zajednici u kojoj djelujemo, odnosno u komunikaciji s našim dionicima.
INA, d.d. članica je Global Compacta, najveće mreže za društveno-odgovorno poslovanje u svijetu. Implementacijom 10 načela Global Compacta, INA podržava i promiče u svom poslovanju temeljne društvene vrijednosti s područja ljudskih prava, radnih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije.

INA pomaže zajednicama i u vidu donacija i sponzorstava te ulaže u niz neprofitabilnih djelatnosti dragocjenih za ukupnu kvalitetu življenja.

Za sve informacije vezane za Održivi razvoj Ine i Izvješće o održivom razvoju, možete se obratiti na e-mail adresu: Odrzivi_Razvoj@ina.hr
Odaberite jezik: