Motorna goriva

Visokokvalitetna benzinska i dizelska goriva su proizvedena u skladu s Uredbom o kvaliteti tekućih naftnih goriva. Među njima izdvajamo novu generaciju Class Plus goriva koja poboljšavaju radne osobine automobila i osiguravaju mirniji rad motora. Isprobajte ih i uvjerite se u prednosti Class Plus goriva. Želimo Vam ugodnu vožnju!


Kontakt

Motorni benzini


Kvaliteta bezolovnog motornog benzina je sukladna zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg. Ponuđen je tržištu s ciljem osiguranja pune učinkovitosti najsuvremenijih sustava za obradu ispušnih plinova ugrađenih u vozila u svrhu smanjenja štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.
 
Gorivo je prvenstveno namijenjeno vozilima koja imaju najmodernije visokoučinkovite sustave za obradu ispušnih plinova, koji prilikom homologacije moraju zadovoljiti najnovije EURO zahtjeve ili za koja je u uputama proizvođača izričito navedeno da koriste gorivo sukladno europskoj normi EN 228. Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola. 

Eurosuper 95 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva.
Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, sukladnom zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg i zbog toga se označava oznakom BS – „bez sumpora“. Eurosuper BS 95 Class Plus jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.
 
Paket aditiva sadrži komponente koje:
 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora
*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje.
 
Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.
Eurosuper 100 je visokokvalitetno gorivo sukladno europskoj normi EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na INA benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima sukladno najnovijim EURO zahtjevima.

Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

Eurosuper BS 100 Class Plus je visokokvalitetno gorivo sukladno europskoj normi EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na INA benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva).Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima sukladno najnovijim EURO zahtjevima.

Eurosuper BS 100 Class Plus je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu ključnih dijelova sustava od naslaga. Dodatkom aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva jer paket aditiva sadrži komponente koje:
 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje

Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

Dizelska goriva

Bezsumporno dizelsko gorivo, odnosno proizvod koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjeno za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Takva vozila pri homologaciji u Europi moraju zadovoljiti zahtjeve EURO V. Sadržaj ukupnog sumpora iznosi do 10 mg/kg, a dodatkom namjenskih aditiva osigurava se zahtijevana mazivost. Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51.
 
Gorivo je namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorom, zadovoljava sve zahtjeve propisane EN 590, može sadržavati do 7% volumskog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).
Eurodizel Arktik je gorivo namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorima u zimskom razdoblju. Gorivo po svim zahtjevima i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590, a može sadržavati do 7% v/v metilnih estera masnih kiselina (FAME). Razvijeno je od visokovrijednih komponenti koje jamče iznimna niskotemperaturna svojstva, a kombinacijom točke filtrabilnosti najviše -30 °C i točke zamućenja najviše -10 °C osiguran je miran start i neometan rad motora u oštrim zimskim uvjetima.
Eurodizel BS Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Riječ je o dizelskom gorivu s količinom ukupnog sumpora manjom od 10 mg/kg i zbog toga nosi oznaku BS – „bez sumpora“. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.
 
Eurodizel BS Class Plus je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora.

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:
 • sprečavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
 • razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
 • omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
 • smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
 • smanjuju brzinu korozije štiteći osjetljive komponente sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje
 
Gorivo može sadržavati do 7% volumnog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).
Eurodizel BS Plavi je dizelsko gorivo obojeno plavom bojom prema Pravilniku o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu, akvakulturi i plovidbi. Kvaliteta Eurodizel BS Plavog je u skladu sa zahtjevima norme EN 590.

INA je osigurala značajan broj benzinskih postaja i prodajnih mjesta na području Hrvatske koja tijekom cijele godine prodaju Eurodizel BS Plavi.

Prodaja i distribucija Eurodizel BS Plavog se obavlja na na cijelom području Republike Hrvatske po prodajnim cijenama goriva važećima na dan isporuke i bez naplate troškova prijevoza. Kupci djelomično sudjeluju u troškovima trajekta kada se radi o isporukama za otoke, kao i troškovima isporuke na najudaljenijim mjestima na kopnu.
 
Plaćanje prilikom isporuke goriva:
 • gotovinom
 • karticama American Express i Diners Club - do 6 rata
 • karticama Visa, Maestro, MasterCard i PBZAgro - jednokratno 
Saznajte više o naručivanju
 
Odaberite jezik